Rune Simensen (fra venstre) og Trond Haugan i Drammen Eiendom KF mottok Bygg21s pris for Beste praksis fra styreleder Sissel Leire i Bygg21 og statssekretær Bjørnar Laabak i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.Leder for avdeling Drift og vedlikehold i Drammen Eiendom, Geir Andersen, takket via video.Bygg21-direktør Sverre Tiltnes og -styreleder Sissel Leire.

Drammen Eiendom fikk Bygg21-pris for Beste praksis

Bærekraftige energi- og miljøløsninger sikret Drammen Eiendom KF Bygg21s pris for Beste praksis.

Drammen Eiendom KF mottok Bygg21s utmerkelse for Beste praksis torsdag. Dette er andre gang bygg- og eiendomssamarbeidet deler ut prisen, som ble lansert under Byggedagene i mars.

– Disse prisene er noe vi håper å dele ut én til to ganger i måneden for å belønne og motivere aktører som får det til, sier styreleder i Bygg21, Sissel Leire, til Byggeindustrien.

Sammen med statssekretær Bjørnar Laabak i Kommunal- og moderniseringsdepartementet delte hun torsdag ut diplom og betonghammer til Drammen Eiendom KF, representert ved prosjektleder for styringssystemer Rune Simensen og prosjektleder for installasjon Trond Haugan.

– Drammen Eiendom setter standard for hvordan andre bør bruke teknikk og løsninger som fungerer for brukere, eier og ytre miljø, uttalte stattsekretæren for prisvinnerne og de andre deltakerne på Bygg21s nettverksmøte i Oslo torsdag.

«Avdeling drift og vedlikehold har vært en drivende kraft for beste praksis gode bygg med teknikk som fungerer. Løsninger tilpasset eksisterende og nye bygg har redusert energibruken mer enn 50 prosent. Byggene er behovsstyrt for å gi optimalt inneklima og lavt sykefravær. Drift- og vedlikeholdsenheten overvåker og dokumenterer byggene selv. Digitale løsninger og dyktige operatører har redusert driftskostnadene til et minimum», heter det i Bygg21-juryens begrunnelse for prisen.

Simensen og Haugan mener Beste praksis-prisen er et godt virkemiddel for å motivere bygg- og eiendomsbransjen til å strekke seg litt lengre.

– Vi blir stolte. Dette er en god inspirasjon for oss til å fortsette å være fremoverlente, sier Trond Haugan til Byggeindustrien.

De to mener sterk kompetanse, stabilitet og faglig frihet er viktige faktorer som har latt Drammen Eiendom prestere godt nok til å komme i Bygg21s søkelys.

– Vi har holdt sammen som team i 20 år, og hatt en rød tråd gjennom hele perioden. Vi har også et profesjonelt styre, og får stort sett være i fred fra politisk detaljstyring, forteller Rune Simensen.

– Drammen Eiendom har riktig størrelse og korte beslutningsveier. Ved hjelp av omfattende byggautomasjon har vi god oversikt over våre anlegg, og ser hvor skoen trykker og når det gjøres feil, så vi er i stand til kontinuerlig kvalitetssikring, supplerer Trond Haugan.

Leder i avdelingen for drift og vedlikehold i Drammen Eiendom, Geir Andersen takket også for prisen via video.