<p>Adm. dir. Trond Hagerud kunneønske HM Kong Harald velkommen til Mapei.</p>

Folkefest da kongeparet besøkte Mapei

HM Kong Harald og HM Dronning Sonja besøkte onsdag hjørnesteinsbedriften Mapei i Nord-Odal. Her fikk det blant høre om selskapets satsing på lærlinger og ungdom.

Mapei hadde invitert sambygdingene inn til folkefest i forkant av det kongelige besøket, og folkefest ble det virkelig.

- Det ble en fantastisk dag, og vi er veldig beæret over at kongeparet kom på besøk til oss, som den eneste virksomheten på jubileumsreisen i Hedmark og Oppland. Arrangementet gikk veldig fint, og dette ble den folkefesten vi ønsket det skulle bli, sier administrerende direktør Trond Hagerud til Byggeindustrien.

Totalt var det hele 800 barn til stede fra barnehager, barneskoler og ungdomsskoler i distriktet – noe Mapei fikk satt i stand i et samarbeid med kommunen. Totalt var rundt 1.200 personer til stede hos Mapei under besøket.

På jubileumsreisen i Innlandet satte kongen og dronningen fokus på yrkesopplæring og ungdom.

- Nettopp dette synes vi er spesielt gledelig. Alle våre lærlinger og laget fra 10. klasse ved Tråstad ungdomsskole, som vant matematikkonkurransen Matteknekker'n tidligere i år, ble invitert til lunsj sammen kom kongeparet, sier Hagerud. Han fikk mulighet til å fortelle om selskapet satsing på Mapei-skolen, selskapets skolesamarbeid, fokus på lærlinger og satsingen på realfag blant annet gjennom matematikkonkurransen Matteknekker'n.

- De virket veldig fornøyde med arbeidet som er lagt ned, og måten vi tilrettela dette, legger Hagerud til.

Hvert år tar selskapet inn nye lærlinger. De unge gis muligheter innenfor laboratoriefag, produksjonsteknikk, logistikk, kontor- og administrasjon og industrimekanikerfag. Bedriften har også et nært samarbeid med videregående skoler for å motivere for realfag og yrkesfag, og deler ut stipend til lokal ungdom som velger utdanning innen kjemi eller byggfag.

Besøket startet med et besøk i kunde- og kompetansesenteret, hvor det også ble servert lunsj. Deretter gikk turen til FOU-laboratoriet, der det forskes på nye produkter og produkter spesielt tilpasset nordiske forhold. Dette er et av FOU-sentrene til Mapei-konsernet.

Mapei har de siste dagene også hatt flere kongelige besøk – da HKH Kronprinsen besøkte Mapei sin stand på WTC i Bergen. Kongeparets besøk på innlandet ble avsluttet onsdag.