Brann på Toppåsen skole i Oslo Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Kraftig brann på skole i Oslo - gymsal totalskadd

124 barn ble evakuert da det brøt ut en voldsom brann i gymsalen på Toppåsen skole i Oslo. Ingen ble skadd.

Flammene sto ut fra bygningen onsdag ettermiddag, og røyken var synlig helt inn til Oslo sentrum.

–124 barn ble evakuert fra aktivitetsskolen. Skoledagen var over, så det var kun de som var igjen på skolen da brannen brøt ut. Tre har fått tilsyn av helse, men var uskadd, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB.

Den første meldingen om brannen kom klokka 14.36, og rundt klokka 17.30 meldte brannvesenet at den var slukket.

–Det vil fremdeles være mye aktivitet av nødetatene på åstedet en stund framover, skriver politiet på Twitter.

13 brannbiler

Brannvesenet fra Oslo og Follo rykket ut til stedet med store mannskaper og totalt 13 brannbiler. Gymsalen ble tidlig regnet som tapt, men brannen spredde seg også seg til en bygning vegg-i-vegg. Slukningsarbeidet ble derfor konsentrert rundt å begrense skadene på denne bygningen.

Naboer av skolen ble bedt om å lukke dører og vinduer på grunn av mye røyk i området.

Skolen fikk informert foreldre og foresatte etter at elevene var evakuert.

–​ Barna ble geleidet opp til ballbanen der de ble tatt hånd om av voksne og fortløpende hentet av foreldre, sier rektor Stein Olav Febakke til NRK.

Overtenning

Foreløpig vet politiet ikke årsaken til brannen, men sier at de har innhentet vitneopplysninger på stedet og at de jobber med å verifisere disse.

– Vi fikk melding om brannen klokken 14.36. Beskjeden gikk ut på at det var begynt å brenne i en vegg. Da brannvesenet ankom, var det full overtenning i gymsalen, sier Engeseth.

Ved 15-tiden begynte brannen å spre seg til bygningen ved siden av. Toppåsen barneskole ligger på Holmlia i bydel Søndre Nordstrand i Oslo.