Illustrasjon: Helen & Hard

Helen & Hard tegner nytt Kristiansand-museum

Helen & Hard vant konkurransen om nytt museumsbygg på Odderøya i Kristiansand.

Det skriver Fædrelandsvennen i en artikkel på sine nettsider denne uken.

Helen & Hards konkurranseforslag «Navet» er det som juryen mener er best egnet som nytt formidlingsbygg for Vest-Agder-museet.

Juryen skriver i sin vurdering at konkurransen har vært vellykket og lærerik. «Fem svært forskjellige konkurranseutkast på en krevende tomt har bidratt til å belyse hvor og hvordan et nytt museumsbygg for Vest-Agder-museet på Odderøya i Kristiansand best kan plasseres og utformes», heter det i en pressemelding fra Vest-Agder-museet.

«Navet» vant arkitektkonkurransen enstemmig.

– Dette har vært en spennende prosess sier John Olsen, direktør i Vest-Agder-museet.

– Det valgte bygget vil gi museet de mulighetene vi i dag savner i forhold til å kunne vise utstillinger, både med utgangspunkt i egne samlinger og vandreutstillinger fra andre museer. Fleksible klasserom og verksteder gjør det mulig å styrke arbeidet overfor skolene. Vi håper også dette bygget kan bli et nytt møtepunkt for kulturhistoriske personer fra ulike miljøer. Til sist må det fremheves hvordan bygget binder sammen museumshavna og båtutstillingen på vann med båthallene inne i bygget. Med dette bygget vil vi endelig kunne formidle Kristiansands historie, som ikke minst er knyttet til havet og til sin sjømilitære strategiske plassering, på en god måte, avslutter Olsen.