Erik Rigstad i COWI (fra venstre), Johannes Eggen i Nordic - Office of Architecture og Per Morten Johansen i Omsorgsbygg signerer kontraktene for Oslo storbylegevakt.

Nordic og COWI prosjekterer Oslo storbylegevakt

Et samarbeid mellom Nordic - Office of Architecture og COWI vant kontrakten for prosjekteringen av Oslos nye storbylegevakt.

Det skriver Omsorgsbygg Oslo KF i en pressemelding.

Utbyggingsforetaket og Oslo kommune er byggherre for den nye storbylegevakten.

Kontrakten med Nordic - Office of Architecture og COWI er den andre som er inngått for Oslo storbylegevakt, og gjelder både prosjektering og plankonsulent. Fra før er kontrakt for prosjektledelse og programmering på plass.

Det var fire tilbydere i konkurransen for prosjektering og plankonsulent. 

– Storbylegevakten er det største enkeltprosjektet i Omsorgsbyggs historie. Det er også et komplisert bygg, og det er viktig å knytte til seg de beste rådgiverne og entreprenørene for å lykkes. Vårt fokus er å bygge et bygg som skal være godt å komme til. Samtidig skal det bidra til et godt arbeidsmiljø, ha et godt driftskonsept og være miljøvennlig, uttaler administrerende direktør Per Morten Johansen i Omsorgsbygg.

Partnerne i prosjekteringsgruppen har også store forventninger til prestisjeprosjektet.

– Nordic - Office of Architecture ser på dette som en svært spennende og utfordrende oppgave. Den nye storbylegevakten representerer et unikt knutepunkt mellom Oslo kommune og Oslo Universitetssykehus, og vi ser frem til å bidra til å utvikle et robust og fleksibelt bygg som sikrer byens befolkning et godt helsetilbud i fremtiden, sier Johannes Eggen, partner i Nordic - Office of Architecture.

– Våre løsninger skal bidra til sømløs logistikk, til at den nyeste tilgjengelige teknologien blir tatt i bruk og til at løsningene som blir valgt er bærekraftige. Vi ser fram samarbeidet med Omsorgsbygg – en profesjonell organisasjon med tydelige ambisjoner, det liker vi, uttaler Kristi Engebretsen Larssen, leder for divisjon Bygninger i COWI.