Mange deltok på kveldsarrangementet til ITA Young Members Group mandag.Sindre LogTorgeir Sandøy

WTC er også en stor sosial møteplass

World Tunnel Congress (WTC) i Bergen er ikke bare et faglig treff – det er også en stor sosial møteplass.

Rundt 1.600 personer er til stede på kongressen, og kveldsarrangementene er også en viktig del av helheten.

Mandag kveld hadde et par hundre av de yngre deltakerne på konferansen samlet seg på Ole Bull Scene i Bergen for å knytte kontakter og oppdatere seg på hva som skjer i bransjen.

Sindre Log, som til daglig jobber i Robbins, var for noen år siden med på å etablere ITA Young Members Group, som han nå leder. Gruppen er i utgangspunktet en paraplyorganisasjon for alle «young professionals» grupper i ulike tunnelland, slik som NFF Yngres nettverk i Norge

- Vi hadde behov for en møteplass også for å samle de yngre deltakerne på denne typen arrangementer, og vi har etter hvert blitt mange som får mulighet til å møtes på denne måten, sier Log.

Arrangementet i Bergen mandag kveld var åpent for alle yngre deltakere på konferansen, og selv om WTC tradisjonelt har samlet et voksent publikum, blir det stadig flere under 35 som samles på disse konferansene.

- Det har vært en positiv utvikling, som vi håper vil fortsette, legger Log til.

Det var Log som sammen med Torgeir Sandøy (Norconsult), kunne ønske de mange deltakerne velkommen mandag kveld. Sandøy leder Yngres Nettverk i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF).

- Det er viktig å ha en sosial møteplass hvor vi kan vi yngre også kan møtes, sier Sandøy.