Administrerende direktør Tom-Roar Solhaug  i EFG Scandinavia, har fått ansvaret for det tyske shipping- og transportselskapets satsing i blant annet Norge.

Tysk shipping- og transportselskap satser i Norge

EMS-Fehn-Group har etablert seg med eget selskap i Bergen som blant annet tilby krantjenester. 

Selskapet, som har fått navnet EMS-Fehn-Group Scandinavia AS (EFG Scandinavia), vil ha hele Nord Europa som nedslagsfelt og vil først og fremst satse på krantjenester og transport og logistikk knyttet til prosjektgjennomføring.

– Jeg mener vi har et bra konsept å tilby i og med at vi kan planlegge og gjennomføre alle transport- og logistikktjenester i næringskjeden, blant annet spesialtransport, sjøfrakt og krantjenester, sier administrerende direktør Tom-Roar Solhaug i EFG Scandinavia.

Ifølge Solhaug har EFG Scandinavia medarbeidere med en solid tverrfaglig kompetanse og bred erfaring innen transport, shipping, havnetjenester, bygg og anlegg, vindparker og offshore. Han mener virksomheten har et stort potensial i Nord Europa.

– Vi skal skape gode prosjekter som et resultat av et tett og åpent samarbeid, også i utviklingsfasen. Gjennom god dialog og gjensidig forståelse skal vi strekke oss langt for å oppnå et godt samarbeid med alle involverte aktører, sier Solhaug.

Manfred Müller, CEO i EMS-Fehn-Group, har også stor tro på at det nyetablerte selskapet i Bergen vil bli en god tilvekst for konsernet.

– Gjennom etableringen av EFG Scandinavia kommer vi ikke bare tettere på våre kunder i Norge, Danmark, Sverige og Finland, vi får også inn ny kompetanse. Teamet i EFG Scandinavia har lang erfaring med logistikk- og krantjenester, sier han.

EMS-Fehn-Group omfatter 20 selskaper som tilbyr et bredt spekter av logistikk- og transporttjenester. Konsernet omsatte for 150 millioner euro i 2016, og har de siste årene opplevd kraftig vekst. EMS-Fehn-Group har 380 ansatte fordelt på selskaper i elleve ulike land.