<p>Styreleder Frode Nilsen i NFF, samt en rekke av de som har bidratt til å få arrangementet til Norge - og som ikke minst har lagt ned tusenvis av timer med forberedende arbeider rundt arrangementet, fikk æren av å ønske deltakerne velkommen til Bergen søndag kveld</p>Tarcisio Celestino, president i International Tunneling Association (ITA).Frode NilsenSentrale i arrangementet; Ruth G. Haug (f.v), Heidi Berg, Tone Nakstad og Anne-Lise Berggren.Anne-Lise Berggren (t.v.) har mange talenter - også utover tunnelkompetansen.

Klart for tidenes tunnelsamling i Norge

Mandag morgen skal H.K.H. Kronprins Haakon Magnus stå for den formelle åpningen av World Tunnel Congress (WTC) i Bergen - men allerede søndag kveld var mange hundre deltakere samlet til mottakelse i Grieghallen.

WTC i Bergen samler totalt over 1.600 personer fra hele verden. Mange av disse deltok på mottakelsen i Grieghallen søndag. WTC startet allerede 9. juni, og det er blitt arrangert flere omvisninger og en rekke møter, men det er mandag morgen det store inntoget av deltakere er ventet til Vestlandets hovedstad.

I løpet av sju innholdsrike dager får de mange deltakerne få mulighet til å overvære et bredt faglig program, kombinert med et stort utstillerområde med 120 stands og et variert turprogram innholdene både prosjektbesøk og norske naturperler. I tillegg kommer de sosiale sammenkomstene på kveldene som garantert også vil prege byen.

Heidi Berg, leder for organisasjonskomiteen for WTC i Bergen, hadde en god følelse søndag kveld – og det aller meste skal være under full kontroll. Hun håper deltakere bruker konferansen til å knytte kontakter og skaffe kunnskap om potensielle samarbeidspartnere.

– Det kommer mange gigaprosjekter som store internasjonale aktører vil være interessert i og hvor de ønsker å knytte til seg gode partnere, sier Berg.

Styreleder Frode Nilsen i NFF fikk æren av å ønske deltakerne velkommen til Bergen søndag kveld, men skal også tale på åpningsseremonien mandag morgen.

Han mener WTC handler mye om å se og bli sett.

– Her har de som deltar muligheten til å markedsføre seg selv og det er også store muligheter for å plukke opp ting fra andre land som vi kan lære av i Norge, for vi har definitivt noe å lære, sier han.

Det er ikke første gang WTC blir arrangert i Norge, det skjedde også i Oslo i 1999 - men arrangementet nå er større og treffer bredere.

Byggeindustrien er til stede på WTC i Bergen.