Seniorrådgiver Arne Malonæs i Bygg21 (til venstre) og prosjektleder for digital samhandling på Tønsbergprosjektet, Inge Aarseth. Foto: Kristin Svorte

Bygg21s første pris for Beste Praksis til Sykehuset i Vestfold

Tønsbergprosjektet mottok Bygg21s første pris for Beste Praksis i digitalisering av bygg- og eiendomsbransjen.

Det skriver Bygg21 i en pressemelding fredag.

Utmerkelsen ble overrakt på Computerworlds konferanse om digitalisering av byggenæringen torsdag 8. juni.

– Sykehuset i Vestfold har som byggherre i Tønsbergprosjektet tatt aktive grep og satt seg ambisiøse mål for å forbedre informasjonslogistikk og digital samhandling. Det fortjener oppmerksomhet og anerkjennelse fra bygg- og eiendomsbransjen, sier Bygg21-direktør Sverre Tiltnes.

Tønsbergprosjektet skal erstatte gamle bygninger for somatikk og sykehuspsykiatri. Når utbyggingen står ferdig i 2021 vil pasienter og ansatte flytte inn to splitter nye bygg. Byggherren har valgt funksjonelle løsninger helt fra start.

– Vi er veldig takknemlig for anerkjennelsen Bygg21 gir oss. Det er overraskende, og vi takker for tilliten. Vi tar dette tilbake til alle deltagerne i prosjektet og ledelsen på sykehuset. Vi har et ønske om å bidra til å effektivisere byggebransjen, samtidig som dette skal gi bedre og mer effektive løsninger for både prosjektet og sykehusets driftsorganisasjon, uttaler prosjektleder for digital samhandling på Tønsbergprosjektet, Inge Aarseth.

I begrunnelsen for tildelingen av Beste Praksis roses Tønsbergprosjektet for å ha utfordret leverandørene til å ta i bruk nye standarder og for et system som kobler sammen produktdata og byggevarer ved hjelp av små databrikker.

– Den norske dagligvarehandelen har fått store effektiviseringsgevinster gjennom bruk av digitale løsninger i logistikkleddet. Bygg- og eiendomsbransjen har et uforløst potensial når det kommer til digitalisering av samhandlingen mellom de ulike aktørene i byggeprosessen, sier Tiltnes.

Tønsbergprosjektet fikk en betongstøpt hammer som bevis på utmerkelsen. Prisen er en del av Bygg21s Beste Praksis-kampanje.