Illustrasjon: Helen & HardIllustrasjon: Helen & Hard

OBOS bygger boligblokk i tre

OBOS skal bygge et nytt signalbygg i massivtre på Manglerud i Oslo.

Det skriver det store boligkonsernet i en pressemelding torsdag.

Det trappeformede bygget blir på inntil åtte etasjer og får, ifølge pressemeldingen, mange spennende løsninger. Strømmen til elsyklene og elbilene som beboerne får på deling, kommer fra solceller på taket. Det blir grønne takterrasser med mulighet for å dyrke grønnsaker. Blokken har eget sykkelverksted og en egen besøkshybel som beboerne disponerer i fellesskap.

Prosjektet er tegnet av arkitektene Helen & Hard som vant oppdraget i konkurranse med to andre arkitektfirmaer.

– Oslo skal vokse med 200.000 boliger fram til 2050, og i samme periode skal byen bli klimanøytral. Økt bruk av tre kan bli nødvendig dersom Oslo skal klare å nå de ambisiøse målene. Tre er det meste miljøvennlige byggematerialet vi har. OBOS ønsker med prosjektet på Manglerud å teste ut bruken av tre for å se på kostnadene sammenlignet med andre materialer, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Signalbygget er et FutureBuilt-prosjekt, noe som forplikter til klimavennlig, grønt og framtidsrettet bygging.

− Det er et ambisiøst prosjekt hvor vi utfordrer byggemetoder og hvordan vi skal bo. Dette handler ikke bare om å redusere klimautslippene, men også om hvordan vi tenker utnyttelse av areal, transport, fellesskapsløsninger og delingsmodeller. OBOS vil bidra til å utvikle byggebransjen. Dette skal bli et bærekraftig og miljøvennlig prosjekt som peker inn i framtiden, uttaler prosjektutvikler Kristine Glomsaker i OBOS.

Bygget består i hovedsak av små leiligheter, og det legges derfor opp til store fellesarealer både ute og inne. Det skal blant annet bli et felleskjøkken knyttet til egne fest- og møtelokaler i bygget, heter det i pressemeldingen.

OBOS har som mål å sende inn reguleringsforslag for prosjektet i Våronnveien 17 i løpet av høsten, hvilket betyr byggestart tidligst høsten 2018. Går alt etter planen, er det klart for innflyttingsfest en gang mot slutten av 2019, skriver boligkonsernet.