Øyvind EngelstadSteinar Myhre og Christian ChramerKari SandbergJan Hestås og John Ivar Mejlænder-LarsenJan Hestås og John ivar Mejlænder-LarsenSteinar MyhreJon SandnesØystein DørumKari Sandberg og Jan HeståsKetil BråtenRupert HannaAudun Blegen og Sigbjørn FaanesHåkon HaugliMarius HolmMarthe GerhardsenBjørn Einar Smith og Erik DaleØyvind SkarholtErik DaleSven Chr. Ulvatne, Christian Chramer og Britt Røed LohneHeidi Kielland

Er entreprenørene klare for det grønne og digitale skiftet?

Byggenæringen er i endring, og på Entreprenørdagen spør man om entreprenørene er klare for den nye hverdagen.

Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA) har dermed lagt opp til en bred problemstilling for årets konferanse og generalforsamling 8. juni.

– Både samfunnet og byggenæringen står foran store strukturelle endringer, og det er viktig å sette søkelyset på fremtiden og hva som skal til for at vi gjør de nødvendige grepene for å møte de utfordringene vi vet vil komme, sier administrerende direktør Kari Sandberg i EBA til Byggeindustrien.

På konferansen skal dermed entreprenørene gjøre opp status for næringen.

– Ikke minst skal vi se på hvilke muligheter og utsikter som ligger foran oss, legger Sandberg til.

Fornøyd med påmeldingen
Det er andre gang EBA inviterer inn til Entreprenørdagen, fjorårets samling ble arrangert i Bodø.

– Deltakelsen i Bodø var bra, men vi blir enda flere i år. Totalt er det påmeldt over 140 personer på konferansen. Ekstra hyggelig er det at deltakelsen er godt spredt blant medlemsbedriftene. Ikke siden 1990-tallet har så mange ulike virksomheter deltatt på denne samlingen, sier en fornøyd Sandberg.

Entreprenørdagen er videreutvikling av møtene i forbindelse med foreningens generalforsamlinger som arrangeres hvert år. Nå legges disse inn i det nye konseptet Entreprenørdagen, hvor selve generalforsamlingene legges mot slutten av dagen.

– En del av denne omleggingen innebærer også at samlingene fast hvert andre år legges til Oslo. De øvrige årene vil Entreprenørdagen arrangeres ute blant lokalavdelingene, påpeker Sandberg.

Bredt program
EBA-sjefen er godt fornøyd med programmet de har fått i stand.

– Vi mener å ha satt et spennende og innholdsrikt program, med mange dyktige innledere. Blant annet får vi høre om heldigitale vannkraftutbygginger, vi har fått Håkon Haugli, Marius Holm og Marthe Gerhardsen til å se på det grønne og digitale skiftet i næringen fra utsiden, for å nevne noe, sier EBA-sjefen.

På talerstolen stå for øvrig blant annet Øystein Dørum, Jan Hestås, John Ivar Mejlænder-Larsen, Jon Sandnes, Steinar Myhre, Heidi Finstad, Øyvind Skarholt, Audun Blegen og Sigbjørn Faanes.

I år finner arrangementet sted i Næringslivets Hus i Oslo, mens dagen avsluttes med middag på Ekebergrestauranten.