Internasjonal tunnelbransje vil prege Bergen-by i peridoen 9. - 15. juni.  Foto: Sindre Sverdrup Strand

Kun få dager til WTC braker løs i Bergen

Kronprins Haakon står for åpningen når internasjonal tunnelbransje samles til World Tunnel Congress i Bergen 9. – 15. juni.

I løpet av sju innholdsrike dager vil rundt 1500 deltakere bli servert et omfattende faglig program, kombinert med et stort utstillerområde med 120 stander og et variert turprogram innholdene både prosjektbesøk og norske naturperler. I tillegg kommer de sosiale sammenkomstene på kveldene som garantert også vil prege Bergen-by.

Fortsatt mulig å melde seg på

Mange i det norske tunnelmiljøet har meldt seg på denne viktige internasjonale bransjesamlingen, men Heidi Berg, leder for organisasjonskomiteen for WTC i Bergen, kan fortelle at det fortsatt er muligheter å registrere seg for arrangementet.

Hun mener det faglige programmet og leverandørutstillingen er grunn nok til å besøke Bergen, men hun påpeker også at anleggsbransjen stadig blir mer internasjonal, og oppfordrer derfor entreprenørene til å bruke konferansen til å knytte kontakter og skaffe kunnskap om potensielle samarbeidspartnere.

– Det kommer mange gigaprosjekter som store internasjonale aktører vil være interessert i og hvor de ønsker å knytte til seg gode partnere, sier Berg.

Hun minner også om at NFF skal være en døråpner ut av Norge og at det finnes mange i foreningen med gode kontakter internasjonalt som kan guide norske aktører på rett vei.

– WTC er, på lik linje med våre egen Fjellsprengningskonferanse, en nøytral arena hvor man treffer og kan diskutere fag med både entreprenører, akademia, leverandører, byggherrer og rådgivere, fremhever Berg.

– Har noe å lære

Styreleder Frode Nilsen i NFF mener WTC handler mye om å se og bli sett.

– Her har de som deltar muligheten til å markedsføre seg selv og det er også store muligheter for å plukke opp ting fra andre land som vi kan lære av i Norge, for vi har definitivt noe å lære, sier han.

Nilsen mener også NFF, som arrangør, vil ta med seg masse kunnskap og lærdom fra konferansen, og han føler seg trygg på at den norske fjellforeningen vil ha en minst like god posisjon internasjonalt etter WTC.

– NFF har en god standing internasjonalt, og jeg tror ikke den vil bli svekket etter denne konferansen, sier Nilsen.

Roser NFF-kulturen

Planleggingen av årets store happening i internasjonal tunnelbransje har krevd utallige timer med arbeid. Heidi Berg fremhever at WTC i Bergen i veldig stor grad vil være et resultat av engasjementet og kulturen som man finner i NFF.

– Det er helt fantastisk å se hvordan bransjefolk i NFF, som definitivt har nok å gjøre i jobbene sine, har lagt ned en stor innsats for at dette skal bli en bra konferanse. De som har vært med på planleggingen vil også være et synlig vertskap under arrangementet, og dette personlige engasjementet tror jeg deltakerne vil merke, sier Berg.