Foto: Wacker Neuson

Nye motorer til Wacker Neuson-hjullastere

De to største hjullastermodellene fra Wacker Neuson er nå tilgjengelig med nye motorer og flere alternativer.

De nye motorene til WL60 og WL70 oppfyller gjeldende utslippskrav, og tilbyr kundene enda mer komfort for effektivt arbeid, ifølge en pressemelding.

Hjullasterne har en skuffekapasitet på 1,0 og 1,1 kubikkmeter, og egner seg også til tung bruk takket være en robust og kraftiglastesvingarmkonstruksjon med maksimal løftehøyde i sin klasse. Maskinene er tilgjengelige med tre nye Perkins-motorer – 55 kW-varianten tilsvarer utslippsstandardnivå IIIB, mens 75 kW- og 90 kW-variantene tilsvarer nivå IV.

DOC og SCR-katalysatorer

Mens 55 kW-variantene bruker den velkjente DPF-teknologien, skjer eksosetterbehandlingen på de to større motorene med en dieseloksidasjonskatalysator (DOC) i kombinasjon med en SCR-katalysator. Urealøsningen innsprøytes etter DOC, blandes med eksosen og reagerer i SCR-katalysatoren.

De nye motorene muliggjør ytterligere reduksjon i utslippet av forurensende stoffer. Dermed kan kundene også utføre arbeid i bysentrum uten problemer., samtidig som de drar nytte av et sparsomt drivstofforbruk. I tillegg har luftføringen til motorrommet blitt revidert; luften suges nå bakover, noe som også støttes av den nye utformingen av motorpanseret.

Et luftfilter med integrert syklonseparator beskytter motoren og reduserer servicebehovet, fordi inntaksluften forhåndsrenses for grove smusspartikler. Begge hjullasterne er svært stabile på grunn av optimal vektfordeling. Gjennom bruk av et bremsesystem med skivebremser, oppnås det forbedret bremseeffekt.

Oversiktlige funksjoner

En 3,5-tommers fargeskjerm med flere funksjoner og enda mer oversiktlige kontrollamper letter arbeidet for føreren. Vri- og trykknotten Jog Dial sikrer enda bedre komfort. Når strømningsmengden av hydraulikkolje er angitt for et bestemt redskap, kan dette ved behov kalles frem med et trykk på knotten.

I utviklingen av hjullasteren har Wacker Neuson lagt stor vekt på økonomisk effektivitet gjennom bruk av høyverdige materialer som sikrer lang levetid. Et lavt drivstofforbruk reduserer driftskostnadene, og god manøvreringsevne garanterer raske lastesykluser. En vippbar førerhytte muliggjør også enkelt vedlikehold.