<p>Arbeidet med å asfaltere det siste laget i den 5,8 km lange Filefjelltunnelen startet 30. mai</p>Tunnelen åpnes etter planen i oktober. Foto: Statens vegvesenTerje Adolfsen er kontrollingeniør på elektroarbeidene i tunnelen. Foto: Statens vegvesenElektroarbeidene går etter planen. Foto: Statens vegvesenBusshodeplassen på Tyinkrysset får et løft.

Siste finpuss fra Hæhre - Filefjelltunnelen snart ferdig

Elektroarbeidet går etter planen og asfaltering av slitelaget er i gang. Filefjelltunnelen på E16 er planlagt åpnet i oktober.

- Arbeidet med klargjøring av tunnelen har så langt gått bra, og vi er i rute. Mesta Elektro har fått opp lys og ventilasjon, og denne uken startet asfaltering av topplaget i tunnelen. Det vil bli åpnet for trafikk tidleg i oktober, sier byggeleder Harald Stadheim på E16 Varpe bru – Smedalsosen i en melding.

Den lengste delstrekningen på E16 Filefjell nærmer seg dermed åpning, og hovedentreprenør Hæhre er i gang med den siste finpussen langs veien, utbedring av kryss og montering av benker på bussholdeplassen i Tyinkrysset.

Elektroarbeidene i den 5,8 kilometer lange tunnelen startet i januar. Nå er kilometervis med kabler trukket, og lys, nøtelefoner og annet kommunikasjonsutstyr mot Vegtrafikksentralen (VTS) montert. Tunnelen har fått siste nytt innen led-belysning. Lysene går i straumsparemodus når det ikke er biler i tunnelen, og de blir aktivert med sensorer når biler kommer inn mot tunnelen.