Grete Aspelund i Sweco er ny styreleder i Abelia.

Sweco-sjefen blir ny styreleder i Abelia

Swecos administrerende direktør Grete Aspelund blir styreleder for Abelia.

 Det var under generalforsamlingen 1. juni at Aspelund ble valgt som ny styreleder i Abelia som er NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter.

Foreningen har over 2.000 medlemsbedrifter, som til sammen har rundt 47.000 årsverk.

Hun overtar stafettpinnen etter Ragnar Kårhus, CEO i Telenor Broadcast og Canal Digital. Aspelund har det siste året sittet som styremedlem i Abelia.

– Jeg er svært glad for tilliten jeg blir vist, og går inn i denne rollen med stor ydmykhet. En viktig sak fremover er utviklingen av konsulentbransjen, spesielt mot statlig sektor, sier Sweco-sjefen i en melding. 

Som leder for et rådgiverselskap, er Aspelund opptatt av Abelias viktige rolle i utviklingen av gode rammebetingelser for kunnskapsnæringen generelt, og konsulentbransjen spesielt.

– Med en statlig sektor i vekst utgjør konsulentselskapene – med sin kompetanse, erfaring og fleksibilitet – en stadig viktigere rolle. Rådgiverne har helt andre muligheter til å dyrke frem nødvendig spesialistkompetanse, og er dermed avgjørende medspillere. Sweco er del av bygg- og anleggsbransjen, og det er også viktig for meg at vår bransje gjennom NHO kan være med på å forme samfunnsutviklingen, sier Aspelund.