Foto: Byggmakker

Byggmakker investerer nær 200 millioner i nye bygg

Byggmakker åpnet onsdag en ny butikk på Helgelandskysten, og de forteller om store investeringer rundt om i landet i det siste.

Byggmakker Lurøy, avdeling Lovund blir på 1.000 kvadratmeter, og skal dekke behovet for byggevarer til en sterkt voksende maritim næring innen fiske og havbruk.

– Åpningen av den nye butikken illustrerer den store aktiviteten i Byggmakker for tiden. Samlet sett investeres det nær 200 millioner kroner i nye bygg, med både butikker og trelastlager, sier salgs- og markedsdirektør Kari Moberg i Byggmakker Handel AS i en pressemelding.

På tradisjonelt vis ble den nye butikken til Byggmakker på Lovund i dag åpnet ved å sage over en trestokk. Eier av Lurøy Byggevare AS, Ole Kristian Johannessen, kunne stolt ønske nye kunder velkommen til den nye Byggmakker-butikken.

- Vi har allerede en butikk på Onøy, men vi har et næringsliv i området som vokser, ikke minst innen maritim sektor, så vi ser derfor potensialet i denne butikken på Lovund. Med hjelp fra dyktige leverandører kan vi nå tilby næringslivet et stort sortiment, ikke minst innen byggevarer, trelast, maling og rør, sier han.

Johannessen forteller også at de har videre ekspansjonsplaner, uten å kunne røpe detaljene.

Sterk vekst i Byggmakker

I følge Kari Moberg er det for tiden stor aktivitet blant medlemmene i Byggmakker.

– Det er virkelig motiverende å ta del i alt som skjer nå og det krever høyt engasjement. Det er ikke så rart siden vi har gjort et overslag over alle investeringene som nå gjøres i nye bygg, butikker, trelast og lagerlokaler. Samlet sett investeres det nå for nærmere 200 millioner kroner i Byggmakker. Det er et synlig tegn på god aktivitet og sterk tro på både markedsutviklingen og kjeden.

Ny medlemmer og nye butikker

- For få uker siden åpnet vi ny butikk på 1.800 kvadratmeter i Lærdal. Den butikken krevde en investering på nær 15 millioner kroner, sier hun.

- Tidligere i år ble det kjent at Rissa Byggevarer ble overtatt av Byggmakker Gipling AS. Den tidligere Montér-butikken vil 1. oktober i år fremstå i ny Byggmakker-drakt. I Tana er det blitt investert nær 10 millioner i ny butikk til 2.500 kvadratmeter og som vil stå klar til 1. september i år. I Svolvær investeres det nær 60 millioner kroner i en totalrenovering, med både ny butikk, lager og inngangsparti. Alt skal stå ferdig til 1. april neste år. Byggmakker Hønefoss skal investere mellom 50-70 millioner kroner i ny tomt. Men vi har flere ting på gang, blant annet investeres det i nye bygg på både Bytås og i Leknes. Vi er helt overbevist om at disse investeringene er nødvendig, både for å ta opp konkurransen i markedet og for å ta del i en både voksende BAE-næring og oppussingsmarkedet, sier Moberg.