Prosjektleder Odd Helge Innerdal (foran, til venstre) i Statens vegvesen og Øystein Syltern, Inge Tonny Nås (bak, til venstre) og Jo Syrstad. Foto: Rønnaug Bersås / Statens vegvesen.

Syltern signerte med Vegvesenet for riksvei 70

Statens vegvesen skrev mandag kontrakt med Johs. J. Syltern for bygging av ny vei mellom Meisingset og Håkkåssaga i Tingvoll kommune i Møre og Romsdal.

Kontrakten på riksvei 70-strekningen er på 135.014.027 kroner før moms, heter det i en pressemelding fra Statens vegvesen. 

- Vi regner med oppstart i midten av juni. Trafikantene vil etter hvert merke at det blir anleggsaktivitet langs hele riksvei 70 fra Tingvoll til Meisingset, uttaler prosjektleder Odd Helge Innerdal i Vegvesenet.

Kontrakten er den andre veibyggingskontrakten for riksvei 70 Tingvoll-Meisingset, og innebærer bygging av omtrent fem kilometer vei, én og en halv kilometer gang- og sykkelvei, tre betongunderganger, ei ny bru på Meisingset, samt 3,4 kilometer tilkomst- og diftsveier. Johs. J. Syltern har tidligere blitt tildelt den første kontrakten på strekningen, og er godt i gang med å bygge ny vei mellom Saghøgda og Håkkåssaga, heter det i pressemeldingen fra Statens vegvesen.

Vegvesenet bygger, ifølge meldingen, ny vei mellom Tingvoll og Meisingset for å bedre framkommeligheten og trafikksikkerheten. Den ni kilometer lange strekningen er en del av stamveien mellom nordmørssentrum Kristiansund og Oppdal i Sør-Trøndelag. Dagens vei er, ifølge pressemeldingen, smal og svingete, og deler av strekningen har dårlig bæreevne som medfører telehiv og dårlige kjøreforhold over lengre perioder om vinteren og våren.