Carl Otto Løvenskiold FOTO: CF-Wesenberg

Dette skjer på høstens Bygg Reis Deg

Det er mye nytt og spennende som skjer på Bygg Reis Deg 2017. Messeprogrammet lanseres ikke før etter sommeren, men arrangøren lover at det er mye å glede seg til allerede nå.

Årets nyhet på Bygg Reis Deg, som arrangeres 18.-21. oktober på Norges Varemesse på Lillestrøm, er at seminarer, konferanser og sosiale møteplasser samles under fellesbetegnelsen «Det Norske Byggemøte».

«Det Norske Byggemøte» skal være en nasjonal møteplass for byggenæringen på tvers av verdikjeden, og skal samle aktører innen arkitektur, design, bygg og anlegg, entreprenører, håndverkere, varehandel, og rådgivere. Sammen skal det fokuseres på å bygge omdømme, stolthet og kompetanse for norsk byggenæring, skriver Bygg Reis Deg i en pressemelding.

Innovasjonsprisen

Bygg Reis Deg skal bidra til å fremme norsk byggenæring og skape økt konkurransekraft for sine utstillere og besøkende. I den anledning ønsker de å dele ut Byggenæringens Innovasjonspris på Bygg Reis Deg for fjerde gang.

- Byggenæringen er en stor og viktig bransje hvor det kontinuerlig utvikles nye produkter og prosesser. Ved deltagelse i konkurransen om Byggenæringens Innovasjonspris vil innovasjonskraften i næringen styrkes og inspirere til fortsatt utvikling og innovasjon i bedriftene, sier styreleder i Bygg Reis Deg, Carl Otto Løvenskiold.

Han oppfordrer alle til å melde inn sine kandidater og bidra til å belyse hva norsk byggenæring er gode på. Meld inn din kandidat i Bygg Reis Degs søknadsskjema. Frist 1. juni.

Norgesmesterskap i forskjellige disipliner

Bygg Reis Deg ønsker å bygge stolthet og løfte frem de forskjellige yrkene innenfor bygg og anleggsbransjen. På Bygg Reis Deg arrangeres det derfor både norgesmesterskap i malefaget og for rørleggere.

- I år, som tidligere år, vil vi ha fokus på å vise frem rørleggerfaget under Bygg Reis Deg-messen. Dette gjør vi ved å arrangere «NM for rørleggere», med innlagt svenneprøve for 5 kandidater fra ulike fylker, sier Tirill Ilebekk Hansen, kommunikasjonssjef hos Rørentreprenørene Norge.

Digital Arena

Det er et økende fokus på digitalisering i byggenæringen og et behov for bedrifter å tilegne seg kunnskap for å håndtere det digitale skiftet. På Bygg Reis Deg 2017 vil du derfor for første gang ha mulighet til å besøke Digital Arena i Hall E.

Målet med Digital Arena er å løfte frem nye produkter, innovasjoner og bedrifter innenfor tema digitalisering, og samtidig ta opp problemstillinger og løsninger for bedre digital samhandling mellom roller, fag og faser i et byggeprosjekt.

Internasjonal messe

Det er allerede påmeldt utstillere fra 13 land.

«På Bygg Reis Deg 2017 ser vi utover våre egne landegrenser og gleder oss til å høre om nye innovasjoner og produkter fra blant andre Sveits, Italia, Portugal, Danmark og Storbritannia», skriver arrangøren.