Fra testingen av SafePass i Sverige.

Ramirent lanserer barrieresystem for arbeid på vei

Tidligere i vår under Ramirents anleggsdag på Jessheim kunne man for første gang se deres egenutviklede barrieresystem for arbeid på vei, kalt SafePass Nå er de klare for å rulle systemet ut i hele landet.

Systemet er utviklet for å gjøre anleggsarbeid tryggere, både for arbeidere og de som ferdes i trafikken. SafePass er utviklet av Ramirents eget utviklingsselskap i Östersund, Jonred.

– Systemet er svært stabilt og ikke minst fleksibelt. Man kan feste skilt, støybarrierer, kabler og gjerder til barrierene, og det trenger ikke ankres samt at det er enkelt å flytte, sier produktleder Bjørn Dyngeland i Ramirent i en melding fra selskapet.

– Den selvlåsende koblingen og styrende pløyde enden, har gjort monteringen tryggere, uten klemrisiko for verken hender eller føtter. Barrierene er dessuten utformet slik at de minimaliserer risikoen for føreren ved en eventuell kollisjon, legger Dyngeland til.

– Vi så at det var et stort potensial for utvikling av barrierene som lenge har vært på markedet. Med hjelp av vårt team av innovatører og ingeniører, klarte vi å få et sikkert system som også gir mulighet for en enkel logistikk, sier Lars Boogh, som ledet arbeidet med å utvikle det nye produktet.

Sammen med SafePass-systemet har Ramirent utviklet løsningene SafePass GS-Matte og SafePass GS-Rekkverk.