BNL-direktør Jon Sandnes. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Den yrkesfaglige tilbudsstrukturen ute på høring

Endring i tilbudsstrukturen må omfatte veksling, nye fag og regionale og nasjonale kompetansesentre for mindre lærefag, mener BNL.

Regjeringens forslag til endringer i den yrkesfaglige tilbudsstrukturen er nå på høring. BNL mener at det er bra at arbeidslivets behov skal være det utslagsgivende, skriver foreningen i en pressemelding på sine nettsider.

Det betyr, skriver BNL, at bygg og anlegg må få innført veksling, byggmontasjefaget må godkjennes, og det må etableres regionale og nasjonale kompetansesentre for mindre lærefag.

«Hvis ikke dette kommer på plass vil ikke den nye tilbudsstrukturen dekke det behov byggenæringen har for utdannet fagkompetanse», slår BNL fast i pressemeldingen.

Tilbudsstrukturen for yrkesfagene er alle de ulike utdanningsprogrammene innenfor yrkesfag, Vg2-tilbudene, lærefag og yrkeskompetansefagene som blir tilbudt elever som velger fagutdanning.

BNL uttaler at de er fornøyde med at det foreslås at det skal være arbeidslivets behov som skal legges til grunn for tilbudene i den nye strukturen, men etterlyser en vekslingsmodell for å dekke bygge- og anleggsnæringens behov.

Høringsfristen er 4. september, og BNL og bransjene er godt i gang med å utarbeide et høringssvar, heter det i meldingen på bnl.no.