Follotunnelen langs E6 i Vestby kommune i Akershus. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Har hevet kontrakt med Follotunnelen-entreprenør

Statens vegvesen hevet fredag 12. mai kontrakten med entreprenøren VVB Engineering Ltd på grunn av mangelfull leveranse og framdrift. Arbeidet med rehabilitering av Follotunnelen blir nå trolig et halvt år forsinket.

Nå starter arbeidet med å anskaffe ny entreprenør som kan ferdigstille prosjektet, melder Statens vegvesen på sin internettside.

Statens vegvesen skriver at entreprenøren har ikke hatt den framdriften som avtalt i kontrakten. Statens vegvesen har fulgt opp underveis og gitt mulighet for å rette opp mangler og forsinkelser i henhold til forpliktelsene som byggherre.

– Det er selvsagt ingen heldig situasjon, og vi beklager at vi måtte gå til det skrittet å si opp en entreprenør, sier Nils Karbø, avdelingsdirektør i Statens vegvesen.

Nå starter Statens vegvesen arbeidet med å anskaffe en ny entreprenør som kan ferdigstille prosjektet.

– Vi har vært i kontakt med tre mulige tilbydere og håper å ha en ny entreprenør på plass så fort det lar seg gjøre, fortsetter Karbø.

Oppsigelsen fører til at Follotunnelen tidligst kan stå ferdig rehabilitert innen utgangen av 2017. Arbeidet med å rehabilitere tunnelen startet i april 2016 og skulle være ferdig sommeren 2017.

Elektroarbeidet omfatter utskifting av belysning, kabler, skilt, vifter, styring og overvåking av tunnelen. Et nytt system for såkalt automatisk deteksjon av brann, ulykker og fremmedlegemer i vegbanen, med direkte kontakt til Vegtrafikksentralen, skal installeres.