Illustrasjonsfoto: Tomas Moss, icu.no

To anleggskontrakter til Lemminkäinen

Med tildeling av kontrakten på utbedring av fylkesveg 556 i Bergen har Lemminkäinen vunnet sitt første veiprosjekt i Sør-Norge.

Stian Andreassen, Anleggsdirektør i Lemminkäinen Norge AS. Foto: Tomas Moss, icu.no.

I Nord-Norge vant selskapet nettopp kontrakten på

fylkesveg 6 i Harstad. Dermed går det mot en travel periode for Lemminkäinen både på Vestlandet og i Nord-Norge. Samlet verdi for de to kontraktene er 184 millioner kroner, skriver Lemminkäinen i en pressemelding.

- Det er bra å se at vi er konkurransedyktige over hele landet. Det er tøff konkurranse om slike kontrakter i alle deler av landet, så hele organisasjonen må levere maksimalt om vi skal nå opp, forteller Stian Andreassen, anleggsdirektør i Lemminkäinen Norge AS.

Hagebyveien i Harstad

Fylkesvei 6 Hagebyveien skal gjennom en total rehabilitering.

– De forbedringene som blir synlige for folk i hverdagen omfatter blant annet bygging av fortau, asfaltering av kjørevei, etablering av betongstøttemurer og natursteinsmurer, holdeplassplattformer for buss og veilysanlegg, sier Christoph Hollenstein, prosjektsjef Infra i Lemminkäinen.

– Dette er et stort prosjekt i et område med mye aktivitet. Når vi er ferdige høsten 2018 vil alle trafikanter ha en tryggere og bedre vei å ferdes langs, forteller Hollenstein.

Oppstart for arbeidene er våren 2017, og kontrakten har en verdi på drøye 69 millioner kroner, melder Lemminkäinen.

Fylkesveg 556 i Bergen

Mellom Blomsterdalen og Ådland bru på fylkesveg 556 i Bergen skal 1850 meter vei som gjøres bredere, og det skal bygges sykkelvei med fortau på det meste av strekningen.

– Det meste av veien skal gå der den går i dag, men to skarpe kurver skal rettes ut, hvorav den ene med en 78 meter lang betongbru. Prosjektet omfatter også omlegging av VA-ledninger, forteller Hollenstein.

– Dette blir Lemminkäinen Norges første veiprosjekt i Sør-Norge, og et veldig viktig prosjekt. Vi vil ha om lag 25 personer i sving i prosjektperioden, og prosjektet vil vise andre kunder og samarbeidspartnere at vi kan levere godt også i denne delen av landet, sier Hollenstein.

Arbeidet skal pågå i to år, og avsluttes innen 1. desember 2019. Kontrakten har en verdi på knappe 115 millioner kroner, skriver Lemminkäinen.

Gode kontrakter – hardt arbeid

Disse kontraktene sikrer Lemminkäinen viktig arbeid på anleggsiden i Nord og Vest i lang tid framover. Nå gleder Hollenstein seg til alt er i gang.

– Vi trives jo langs veien, og aller best er det når vi får være med å gjøre hverdagen til folk bedre. Disse prosjektene vil gjøre veiene tryggere for gående, syklister og bilister. Vi ser fram til godt samarbeid med lokalmiljø og trafikanter i anleggsperioden, avslutter Christoph Hollenstein.