FFra arbeid med Nordbyveien bru tidligere i vår. Foto: Bane Nor/Follobanen

Follobane-bru ytterligere forsinket

Nordbyveien bru på Ski skulle egentlig vært ferdig i fjor høst, men ferdigstillelsen har blitt forskjøvet flere ganger. Denne uka meldte Bane Nor om ytterligere en utsettelse.

«Nordbyveien bro og Nordbyveien ligger an til å bli ferdig innen begynnelsen av juni. I Kirkeveien behøves det noe mer tid til å ferdigstille veisystemet slik at trafikken kan gå over Nordbyveien bro», skriver Bane Nor i en pressemelding.

Arbeidet med å bygge ny bru over jernbanen ved Ski stasjon startet opp i mars 2016. Den gang opplyste byggherren at brua skulle stå ferdig i løpet av høsten samme år, men Bane Nor og entreprenøren Obrascon Huarte Lain (OHL) har flere ganger måtte melde om forsinkelser.

«Årsaken til at man trenger mer tid i Kirkeveien er at det er mange og krevende arbeidsoperasjoner som må utføres for å tilpasse veien til den nye broen, inkludert å legge ny infrastruktur (kabler, vann og avløp) og justeringer til den eksisterende infrastrukturen. Entreprenøren OHL opplyser at man intensiverer arbeidet for å bli ferdig slik at man kan avvikle trafikk over broen. Målet er å kunne åpne for trafikk i juli, men det jobbes for å kunne få dette til raskere», melder Bane Nor.

Veien knytter sammen de store boligområdene Hebekk og Finstad med Ski sentrum, og det har til dels vært stor frustrasjon blant Ski-innbyggerne på grunn av utsettelsene.