Nordøyvegen. Illustrasjon: Statens vegvesen

La frem finansieringsforslag for Nordøyvegen

Samferdselsdepartementet la mandag frem forslag om finansiering av fylkesvei 659 Nordøyvegen i Møre og Romsdal.

Det skriver regjeringen i en pressemelding på sine nettsider.

– Jeg er glad for at vi nå legger frem forslag om finansiering som vil gi fast veiforbindelse til Nordøyane, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i meldingen.

Samferdselsdepartementet la mandag frem forslag om finansiering av ny fylkesvei 659 på strekningen Skjeltene – Harøya i Møre og Romsdal. Prosjektet vil gi fast veiforbindelse til Nordøyane. Dette betyr, ifølge pressemeldingen, et mer fleksibelt transportsystem, og vil bidra til å sikre bosetting og næringsliv i området. Prosjektet omfatter bygging av én bruforbindelse og tre undersjøiske tunneler.

Totalkostnaden for prosjektet er estimert til 3,8 milliarder kroner.

– Nordøyane har hatt en offensiv næringsutvikling, blant annet med store bedrifter som leverer utstyr til den maritime industrien. En ny fylkesvei vil redusere transportkostnadene for både næringsliv og privatpersoner, sier Solvik-Olsen.

Finansieringen er basert på fylkeskommunale midler og bompenger. Det kan, ifølge pressemeldingen, være mulig med anleggsstart allerede i 2017 og åpning for trafikk i 2023. Det er lagt opp til at prosjektet skal inngå i et av de nye regionale bompengeselskapene når disse er etablert, heter det i meldingen fra regjeringen.