Arkivfoto: Trond Joelson

VAV har inngått avtale om kontraktsavslutning med OSSA - AF Gruppen fullfører fjellarbeidene på Bekkelaget

Sluttføring av fjellentreprisen rundt utbyggingen av Bekkelaget renseanlegg (UBRA) er forsinket, og Vann- og avløpsetaten (VAV) har inngått en avtale med OSSA om kontraktsavslutning, og at bygningsentreprenør AF Gruppen vil fullføre enkelte av fjellarbeidene.

- VAV er opptatt av å sikre UBRA-prosjektets totale fremdrift, slik at det nye anlegget kan settes i prøvedrift i 2020, som planlagt. Sluttføring av fjellentreprisen er forsinket, og bygningsentreprenøren (AF Gruppen red. anm.) er klar til å påbegynne sine arbeider. I denne situasjonen vil VAV at bygningsentreprenøren skal få full tilgang til fjellanlegget, og på den bakgrunn har VAV inngått en avtale med OSSA vedrørende kontraktsavslutning/demobilisering, skriver prosjektsjef UBRA Jan Kopperstad i Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune i en e-post til Byggeindustrien.

Han peker på at avtalen legger til rette for at bygningsentreprenøren har fri tilgang til fjellanlegget i inneværende uke.

- Avtalen innebærer at en del kontraktsarbeider i fjellentreprisen ikke vil bli utført av OSSA, men av bygningsentreprenøren, påpeker Kopperstad. Dette gjelder arbeider som for eksempel noe bunnrensk og avretting av tunnelsåle, med tilhørende utkjøring av steinmasser, noe permanentsikring (bolting og sprøytebetong) samt såkalte tekniske bolter.

- VAV og OSSA er uenige om årsaken til den oppståtte forsinkelsen. VAV antar at årsak/ansvar ikke vil bli avklart før i forbindelse med sluttoppgjøret. I samarbeid med bygningsentreprenøren vil det bli etablert en fremdriftsplan, som reduserer konsekvensene av oppstått forsinkelse til et minimum, skriver Kopperstad.

Kopperstad sier at konsekvensen av at fjellentreprisen avsluttes på denne måten, vurderes til mellom 0 og 3 måneder for prosjektets totale fremdriftsplan.

– Etter VAV sin forespørsel og med hensikt å unngå forsinkelser på planlagte begynnelse av byggentreprisen, ble OSSA og VAV enige om å gi opp en liten del av gjenstående arbeider, sier Pablo Pacios, daglig leder i OSSA Norge, i en kommentar til Byggeindustrien.