Forskningsleder - Energi og inneklima

SINTEF Byggforsk er et internasjonalt ledende forskningsinstitutt for bærekraftig utvikling av bygg og infrastruktur. Vi løser utfordringer knyttet til hele byggeprosessen, og skaper verdier for våre kunder og for samfunnet gjennom forskning og utvikling, forskningsbasert rådgivning, produktdokumentasjon og kunnskapsformidling.

FirmaSINTEF Byggforsk
FylkeOslo
Søknadsfrist04.06.2017

Avdeling Bygninger og installasjoner søker

Forskningsleder - Energi og inneklima

Faggruppe Energi og inneklima er en del av avdeling Bygninger og installasjoner i SINTEF Byggforsk. Avdelingen utvikler løsninger for våre kunder gjennom oppdragsforskning rettet mot bygninger, byer og installasjoner i og i tilknytning til det bygde miljøet.

Våre medarbeidere jobber innen virksomhetsområdene forskning, forskningsbasert rådgivning, produktdokumentasjon og kunnskapsformidling. Fagmiljøet har godt utstyrte laboratorier, er involvert i store forskningssentre som FME ZEN (Zero Emission Neighbourhoods), og er internasjonalt orientert med flere prosjekter innenfor EUs rammeprogram for forskning, bl.a Horizon 2020. For mer informasjon, se www.sintef.no/byggforsk.

Til å lede faggruppe Energi og inneklima, søker vi en erfaren fagperson med bakgrunn innen energieffektive bygg, fornybar energi, ventilasjon og installasjoner. Faggruppen har hovedfokus innen energieffektivisering og reduksjon av klimagassutslipp knyttet til det bygde miljø - og optimalisering av inneklima og ventilasjon.

Stillingen som forskningsleder er en kombinert leder- og forskerstilling. Forskningsleder er en del av avdelingsledelsen og rapporterer til forskningssjef.

Kvalifikasjoner

Vi søker en fagperson med universitetsutdannelse på MSc- og PhD-nivå. Vi ser spesielt etter personer med erfaring fra næringslivet.

Du må være kundeorientert og se forretningsmuligheter. Vi søker en faglig dyktig medarbeider med initiativ, glød og interesse for ledelse.

Arbeidsoppgaver

Du vil bli en del av et godt faglig miljø med stor frihet til å utforme din egen hverdag og med stort ansvar. Som forskningsleder har du personalansvar for ansatte i faggruppen, og du får varierte og utfordrende oppgaver med mulighet for å jobbe med fag, ledelse og markedsføring og salg.

Vi tilbyr

  • Konkurransedyktig lønn
  • Gunstige pensjons- og forsikringsordninger
  • Fleksibel arbeidstid
  • Kreativt og tverrfaglig arbeidsmiljø som er internasjonalt anerkjent
  • Trivelig arbeidsplass med gode kolleger

For nærmere informasjon om stillingen kontakt forskningssjef Anders Fylling på tlf. 93207932, e-post anders.fylling@sintef.no.

Søknadsfrist er 4. juni 2017, og du søker via SINTEFs jobbportal.

Vis flere stillinger: