Illustrasjon: KohtIllustrasjon: Koht

Koht vant konkurransen om ny NTNU-campus

Arkitektkontoret Koht, med forslaget Veien videre,  vant konkurransen om å utforme ny campus for NTNU.

Fem ulike arkitektgrupper deltok i finalen; fire var valgt ut av juryen, og én ble kåret gjennom en avstemming i Adresseavisen. De fem forslagene i finalene hadde navnene Input, Juhu NTNU, Uptown Downtown, Veien videre og Viten veit, skriver Adresseavisen i en artikkel på sine nettsider.

– NTNU skal skrive avtale med Koht arkitekter for å jobbe videre uten å bygge i parken, sier Merete Kvidal i campusprosjektet i NTNU til adressa.no.

Kvidal er også medlem i juryen. De skal ha ferdig et nytt utkast før sommeren.

Vinnerforslaget skal bearbeides sammen med NTNU og Trondheim kommune. Kvidal sier de skal komme med forslag uten å bygge i parken, fordi kommunen er kritisk til det.

– Forslaget binder sammen campus og byen på en fin måte, sier hun.

Kvidal beskriver forslaget som et fremragende utgangspunkt for arbeidet videre. Hun viser til at NTNU ikke kommer til å bygge en kvadratmeter i park dersom kommunen ikke vil det. Men Koht arkitekter blir med på veien videre.

I 2017 skal det utarbeides en masterplan for campusutvikling som består av en fysisk plan for campus og en kartlegging og utvikling av konsept for ulike typer arealer. Den faglige lokaliseringen, hvilke fag som skal hvor i en samlet campus, skal også bestemmes i løpet av året.

I finalen handlet det spesielt om å gå i dybden på plassering og utforming av bebyggelse, knutepunkt, byrom og park/grønt, campusutvikling og mobilitetssystem, og robusthet og gjennomførbarhet, heter det i artikkelen på adressa.no.