Illustrasjon: NTNUIllustrasjon: NTNUIllustrasjon: NTNU

ÅF, Tegn_3 og Architectopia finner ut av hva fremtidens NTNU-campus skal inneholde

ÅF Engineering, Tegn_3 og Architectopia starter nå arbeidet med prosjektet Kartlegging og konseptutvikling for NTNU Campusutvikling, som er en del av masterplan for ny campus.

NTNU skal i perioden 2016-2025 samle campus i Trondheim til området rundt Gløshaugen. Et stort og viktig tema for utvikling av campus er hvordan omgivelsene til ansatte og studenter skal utformes, skriver ÅF i en pressemelding fredag.

På oppdrag fra Campusutvikling NTNU skal en prosjektgruppe satt sammen av fageksperter fra ÅF Engineering, datterselskapet Tegn_3 og Architectopia lede arbeidet med å besvare en rekke spørsmål rundt utformingen av den nye NTNU-campusen.

– Vi fikk inn flere gode tilbud. Tildelingen er i hovedsak gjort på bakgrunn av teamets kompetanse og forståelsen av oppdraget som skal utføres, og det valgte teamet har vært best på nettopp dette, forteller Merete Kvidal, prosjektsjef for campusutvikling NTNU.

Prosjektgruppen vil, ifølge pressemeldingen, nå samle kunnskap om NTNU, hvordan ansatte, studenter og andre bruker rommene og områdene, samt hvilke behov og ønsker gruppene har. Kunnskapen skal brukes til å planlegge hva fremtidig campus skal inneholde.

– Vi er utrolig glade for å ha vunnet dette prosjektet og får være med å utforme fremtidens campus i Trondheim. ÅF og Tegn_3 har Norges sterkeste miljø på arbeidsplassutforming og utvikling og analyse, og det er en av grunnene til at vi har kommet inn her, sier Kjersti Bjørkeng Størdal, seniorrådgiver i ÅF.

Resultatet fra delprosjektet Kartlegging og konseptutvikling inngår sammen med delprosjektene for fysisk plan og faglig lokalisering i masterplan for samlet campus i Trondheim. Masterplanen skal behandles i NTNUs styre i desember 2017, heter det i meldingen fra ÅF.