Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix

Politiet: La biler med sommerdekk stå

Det snør i Oslo-området, og politiet går ut og fraråder folk å kjøre biler med sommerdekk. Vegtrafikksentralen er ute med brøytebiler.

– Vegtrafikksentralen sender ut en rekke brøytebiler, med prioritering av hovedveiene nordover og ut av Oslo, skriver politiet i Oslo på Twitter.

Også politiet på Romerike advarer om snøforholdene og ber folk sette bilen med sommerdekk igjen hjemme.

– De sliter med å få brøytet unna, også på E6, som selvfølgelig er hovedprioriteten nå, sier operasjonsleder Kristian Engh til VG ved 4-tiden natt til torsdag. Han sier det er vanskelige kjøreforhold i hele distriktet.

Vegtrafikksentralen skriver på Twitter at de har saltet og brøytet, og at det kan være en del slaps på de mindre veiene. Statens vegvesen har lagt ut en lenke med kameraoversikt over trafikken i distriktet.

Ifølge Engh har de hittil ikke fått melding om noen alvorlige ulykker, men at de måtte rykke ut til E6 ved Olavsgaard mellom Oslo og Gardermoen.

– Her har folk parkert bilen fordi de mente det ikke var forsvarlig å kjøre videre. Det er også derfor vi går ut med en oppfordring om å la bilen stå hvis du har sommerdekk.