Fra fabrikken i Røyken. Foto: Reforcetech

Reforcetech satser med tunge samarbeidspartnere

Per Cato Standal og Len Miller har gjennom sju år arbeidet med å utvikle og sertifisere sine mineralbaserte fiberarmeringsløsninger gjennom selskapet Reforcetech AS. Nå skal de jobbe for å få opp salgsvolumene, og har fått med seg flere tunge samarbeidspartnere.

– Nå er alle sertifiseringer på plass, vi har optimalisert fabrikken i Røyken, og vi er klare til å få produktene våre ut i markedet. Med de klare fordelene det er å bruke mineralbasert fiberarmering, har vi god tro på å lykkes i dette arbeidet, forteller adm. dir. Per Cato Standal i Reforcetech AS.

Viseadm. dir. Len Miller (t.v.) og adm. dir. Per Cato Standal i Reforcetech er nå klare til å få produktene sine ut i markedet. Foto: Madeleine Bergheim

Det er i hovedsak to produkter de nå kan produsere på fabrikkanlegget de har bygget opp, og det er Cem-Fil MiniBars og basalt-fiberarmering.

Som en del av satsingen de nå er i ferd med å gjennomføre både i det norske og internasjonale markedet, har de vært på utkikk etter tunge og seriøse samarbeidspartene. Det har de blant annet funnet i det amerikanske Fortune 500-selskapet Owens Corning. Her vil de benytte seg av samarbeidet for den internasjonale satsingen, gjennom produktet Cem-FIL MiniBars.

– Dette sambandet har vi jobbet med over noe tid, og vi er meget godt fornøyde med å ha fått på plass en avtale med et så stor og seriøst firma som Owens Corning. De har en omfattende produktportefølje, som på en god måte kan utfylle og videreutvikle vår fiberarmering gjennom nye produktgrupper, forteller viseadm. direktør Len Miller i Reforcetech. Samarbeidet med Owens Corning vil først og fremt gjelde i det internasjonale markedet, og ikke minst i Amerika.

– Vi har gått inn på et omfattende samarbeid med Owens Corning, og vi jobber også kontinuerlig med ytterligere produktutvikling med dem, Blant annet ble det gjennomført en større presentasjon av satsingen på en betongmesse i Cleveland tidligere i vinter, og vi satser nå på fullt gjennom dette samarbeidet og har store forhåpninger om å slå gjennom internasjonalt med fiberløsningen vi har jobbet med gjennom mange år, legger Standal til.

Normet-avtale

De har også nylig signert en samarbeidsavtale med Normet rettet inn mot det både det norske og internasjonale sprøytebetongmarkedet.

Her tester de sprøytebetong med fiberarmering. Foto: Reforcetech

– Normet har bygget seg opp en tung kompetanse innen sprøytebetong, og vi er meget tilfreds med å bli med dem videre i utviklingen innen dette markedet. Her kommer vi til å satse med både Cem-FIL MiniBars og basalt-fiberarmeringen, spesielt tilpasset sprøytebetong. Vi har kjørt flere tester innen sprøytebetong, og resultat-
ene ser meget bra ut. Vi jobber nå med å få denne løsningen ut i markedet, og satser da først i Norge samt de øvrige nordiske landene, legger Standal og Miller til.

– Vi har fulgt utviklingen av produktet over noe tid, og vi har også vært inne som rådgivere innen bruk av fiberarmering i sprøytebetongløsninger. Minibars er et interessant produkt og et bra konsept. Det har flere spennende bruksområder, ikke minst med tanke på at man unngår korrosjon samt at det ikke flyter – som blant annet kan være viktig i bruk i undersjøiske tunneler. Jeg har allerede presentert fiberarmeringsløsningen for flere internasjonale aktører, og interessen er absolutt til stede, påpeker Tom A. Melbye i Normet.

Ryfast og Rogfast

Både Standal og Miller har fått med seg utfordringen man har fått med plastfiberløsningen man har benyttet i Ryfast-prosjektet i Rogaland samtidig som det er kommet krav om plastfrie løsninger i den kommende Rogfastutbyggingen.

– Vi har løsningen klar gjennom et norskutviklet og norskprodusert produkt. Dette vil løse utfordringen de her sliter med, ettersom man vil unngå ulempene med plastprodukter samtidig som man unngår korrosjonsproblemtikken, påpeker Standal. Han håper de kan få presentert sin løsning for Statens vegvesen.

Alle produktene til Reforcetech er utviklet i Norge og blir produsert ved virksomhetens fabrikk i Røyken.

– Vi har oppgradert fabrikken og har mulighet til å produsere betydelige volumer, sier Miller.

Tunnelelementer

I løpet av den senere tiden har de også sett mot tunnelelementmarkedet, og mener deres fiberarmeringsløsninger har gode muligheten innen dette segmentet.

– Fiberarmering gir flere fordeler inn mot dette markedet. Man kan produsere med tynnere vegger, smakere sprøytebetonglag samtidig som man unngår sprekker og korrosjon. Flere prosjekter er gjennomført med dette produktet, som både helt og delvis skal kunne erstatte tradisjonell stålarmering, sier Standal. Dette er noe de blant annet jobbet tett opp mot sammen med entreprenørselskapet Porr i Østerrike.

– Ikke enkelt

De forteller at det ikke er lett å komme inn på markedet med nye konsepter.

– Byggenæringen er på mange måter tradisjonell, og denne typen utviklingsarbeid tar tid. Innimellom har vi flere store leveranser, men det også kan være noen mer stille perioder. Nå skal vi jobbe for å ha en jevn høy produksjon, forteller de to gründerne.