Mats O. Paulsson nytt styremedlem i NRC Group

Mats Olof Paulsson, en sentral figur i oppbyggingen av Peab i Sverige, er valgt inn som nytt styremedlem i NRC Group.

Det skriver NRC Group i en pressemelding tirsdag.

– NRC Group planlegger kraftig vekst i årene som kommer. Dette innebærer selvsagt organisk vekst i et spennende marked, men også en fortsettelse av den konsolidering vi har startet i markedet – det vil si oppkjøp. Her vil Paulsson med sin erfaring kunne bidra gjennom styret, sier konserndirektør Øivind Horpestad i NRC Group.

Mats Olof Paulsson har gjennom en lang karriere hat ledende stillinger i flere svenske bygg og entreprenørselskap, blant annet Sydsten, Swerock, Peab, Peab Industri, Strabag og Bravida.

Som viseadministrerende direktør i Peab var han sterkt involvert i totalt 44 oppkjøp, som i sum transformerte Peab til å bli et av Sveriges største entreprenør. Han var også ansvarlig for børsnoteringen av Peab industrier, heter det i meldingen fra NRC Group.

Paulsson sier han nå gleder seg til å være med på å videreutvikle den norske jernbaneentreprenøren.

– Jeg er imponert over hvor langt NRC Group har kommet på så få år. De har allerede blitt en ledende aktør innenfor bane infrastruktur i Norge og Sverige, og oppleves som en brysom konkurrent for de aller fleste. Det må tolkes som et kompliment, sier han i pressemeldingen.

Mats Paulsson erstatter storaksjonær og tidligere styremedlem Kristian Lundqvist, som ble valgt til å lede selskapets valgkomité. Albert Colett trer samtidig inn i valgkomiteen.