Foran: prosjektleder Taale Stensbye, Statens vegvesen (t.v.) og daglig leder Trond Musdalslien, Anlegg Øst. Bak fra venstre: byggeleder Bjørn Staum og prosjekteringsleder Ole Alexander Turvoll, begge Statens vegvesen, og prosjektleder Håvard Engensbakken, Anlegg Øst. Foto: Statens vegvesen

Anlegg Øst signerte byggekontrakt på rasteplass ved E6 i Ringebu

Mandag 8. mai signerte Statens vegvesen og Anlegg Øst Entreprenør AS kontrakten på bygging av Krekke rasteplass ved E6 i Sør-Fåvang i Ringebu kommune.

Lillehammerfirmaet Anlegg Øst ble tildelt jobben i konkurranse med to andre entreprenører. Allerede i midten av mai går de i gang med byggearbeidene, melder Statens vegvesen på sin internettside.

Oppdraget innebærer betongarbeider, fyllingsarbeider, elektro- og VA-arbeider og gartnerarbeid. Rasteplassens toalettbygg skal støpes og bygges inn i støyvollen mot E6. Fra toalettbygget ned til Lågen skal det bygges en opphøyd, steinbelagt gangsti. Det skal opparbeides bil- og bussparkering og etableres belysning og beplantning.

Krekke rasteplass er tegnet av arkitektteamet Lala/Pushak, som i 2014 vant en konkurranse i regi av Statens vegvesen om utformingen av rasteplassen. Plassen skal tilrettelegges for lette kjøretøy og turbusser.

– Nå gleder vi oss til å komme i gang, sa prosjektleder for E6 Biri-Otta, Taale Stensbye i Statens vegvesen, under kontraktsmøtet mandag.

Vegvesenet har lagt store forberedelser i planleggingen av prosjektet.

– Vi håper at Anlegg Øst skal realisere rasteplassen slik som tenkt, og at den blir en attraktiv plass for rast og hvile primært for personbilistene og dermed bidrar til økt trafikksikkerhet på E6 i Gudbrandsdalen, sier han.

– Dette oppdraget passer oss veldig bra både kapasitetsmessig og mannskapsmessig akkurat nå, og vi gleder oss til å ta tak i oppgaven, sier daglig leder i Anlegg Øst, Trond Musdalslien, som tror Krekke kommer til å bli en veldig fin plass å stoppe på.

Krekke rasteplass skal være ferdigbygd og klar til å tas i bruk av de vegfarende i løpet av november 2017.