Arkitekt: Kristin Jarmund Arkitekter AS. Illustrasjon: vYcom AS.

Solid Entreprenør får Hasle-kontrakt til over 600 millioner

Solid Entreprenør AS skal bygge 223 leiligheter og rehabilitere et bevaringsverdig bygg i prosjektet Bygg 01 i HasleLinje i Haslevangen 18 i Oslo for Höegh Eiendom og Profier.

Kontraktssummen er på 610,5 millioner kroner ekskl. mva. Bygget er Vinmonopolets tidligere vinslott.

- Igangsettelse for riving fikk vi forrige fredag og startet rivearbeidene tirsdag 2. mai med en riveperiode på ca. sju måneder, opplyser Espen Braatnes i prosjektutvikling/salg i Solid Entreprenør til Byggeindustrien.

Solid står for egenproduksjon i fagene betong, mur, flis, tømmer, maling, blikkenslager og taktekking.

Totalentreprisen omfatter 223 leiligheter, 45.000 kvadratmeter BTA, 16.000 kvadratmeter bolig og 8.000 kvadratmeter næring.

- I dette prosjektet blir det ikke produsert noe særlig på fabrikken vår i Østfold i og med at det er en elementfabrikk. Mest sannsynlig blir det den øverste etasjen og litt prefabrikasjon av for eksempel terrassegulv, sier han tilføyer at de har hatt et veldig godt samarbeid med byggherren Profier i mange, mange år. Höegh Eiendom har vi blitt kjent med siden vi startet prosjektet i 2015 sammen med byggherren og for så vidt også Kristin Jarmund Arkitekter og rådgiverne Multiconsult, Fokus Rådgivning, Hjellnes Consult, Brekke og Strand Akustikk og landskapsarkitekt Grindaker. Vi ser nå frem til et fortsatt godt samarbeid, sier Braatnes.

Solid Entreprenør skal også står for riving av eksisterende øverste etasje samt korsbygg midt i bygget, og rehabilitering av tre eksisterende etasjer. Teglfasaden utvendig i 2. og 3. etasje er betgnet som "bevaringsverdig" av byantikvaren.

På toppen kommer det tre nye etasjer. Nybygg blir satt opp i form av bærende konstruksjoner i plasstøpt betong og stålsøyler. Kledning i prosjektet består av i all hovedsak teglsten og pussystem, og det vil forekomme noen innslag av trepanel og fibersementplater.

Byggetid er beregnet å vare fra mai 2017 til juni 2020.