Prosjektleder Odd Helge Innerdal i Statens vegvesen ved riksvei 70 i Tingvoll. Foto: Jan Arve Ødegård / Tidens Krav

Veiutbygging kan bli 35 millioner billigere

Bygging av ny riksvei 70 i Tingvoll kommune i Møre og Romsdal kan bli hele 35 millioner kroner billigere enn budsjettert.

Det skriver Tidens Krav i en artikkel på sine nettsider denne uken.

Statens vegvesen utarbeider nå en ny prognose etter at de nylig fikk ni tilbud på den 9,3 kilometer lange riksveistrekningen mellom Håkkåssaga og Meisingset i Tingvoll.

Prosjektleder Odd Helge Innerdal bekrefter overfor Tidens Krav, med noen forbehold, at kostnadsbildet peker mot en sluttsum på mellom 460 og 470 millioner kroner inklusive merverdiavgift.

Statens vegvesens nettsider er det oppgitt en forventet totalkostnad med merverdiavgift på 500 millioner kroner.

Da Tidens Krav omtalte saken tirsdag, var tre av fire entrepriser på prosjektet mer eller mindre avklart.

Den første gikk til Skog-kompaniet i Surnadal, og gjaldt skogrydding for 1,4 millioner. Den andre gjaldt første hovedparsell mellom Saghøgda og Håkkåssaga. Den gikk til Trøndelag-bedriften Johs J. Syltern, og hadde en verdi på omtrent 81 millioner.

Den tredje entreprisen er under finregning og vurdering etter at anbudsfristen utløp sist uke. Ni firma leverte tilbud, og Johs J. Syltern lå lavest med en pris på knapt 135 millioner.

– Ut fra disse anslagene ser det ut til at sluttsummen altså kan ende på 460–470 millioner, bekrefter Odd Helge Innerdal. Han presiserer at det fortsatt hefter usikkerhet ved tallene og at beløpet både kan bli høyere og lavere enn dette.