Fredrik Håkonsen, Roger Longva Olsen og Egil Sjong fra Idéhus Ålesund tok imot prisen for Årets forhandler under Idéhus sin årssamling 2017.Salgssjef i Pretre AS, Jan Tore Myrbakken, tok imot leverandørprisen, og fikk gratulasjoner fra toastmaster Alex Rosén.Byggmester K. Susort AS er blant de ferskeste forhandlerne til Idéhus. De har tatt konseptet til sitt bryst fra dag én, og Kenneth Susort tok imot nykommerprisen.Hønefoss-selskapet Høyt og Lavt AS ved Egil Olerud fikk Årets lojalitetspris.22 av Idéhus sine leverandører sto på stand for å presentere de siste bransjenyhetene for ansatte og forhandlere.135 ansatte og forhandlere satte farge på Idéhus sin årlige samling i Trondheim 17. til 19. mars. Festmiddagen med prisutdeling var blant høydepunktene.

Rekordstor deltakelse på Idéhus-samlingen

135 personer deltok på årets Idéhus-samling i Trondheim - det er ny rekord.

Like før påske var forhandlere, leverandører og kjedekontoret til Idéhus samlet til årssamling.

– Det er gode tider for Idéhus, og vi ville at årssamlingen skulle gjenspeile det, sier markedsleder i Idéhus, John Fornes.

For mange er festmiddagen og prisutdelingen selve høydepunktet, og i år var det Idéhus Ålesund AS som fikk ta med den gjeveste prisen hjem: Årets forhandler.

«De har fokus på sin kjernevirksomhet, leverer gode og stabile salgstall, har ambisjoner for fremtiden, er synbar i sitt markedsområde og representerer Idéhus på en god måte», heter det i begrunnelsen fra juryen.

– Det er veldig stort for oss å bli satt pris på, og at innsatsen vi gjør for å være tro mot kjeden faktisk blir lagt merke til, sier salgssjef i Idéhus Ålesund, Fredrik Håkonsen. Ifølge ham er det mange fordeler med å være i Idéhus-kjeden, blant annet gode avtaler og tilgang på viktig ekspertise.

– Dessuten får vi et stort nettverk, noe som betyr at vi alltid har folk å sparre med.

Idéhus Ålesund har vært en del av kjeden i 15 år, og John Fornes sier at de gjennom alle år har jobbet hardt for å lykkes.

– De er særlig flinke til å skaffe nye tomteområder i et tøft marked. Ålesund-avdelingen er fremoverlent og offensiv, sier Fornes.

I tillegg ble disse prisene delt ut:

* Årets leverandør: Pretre AS med hovedkontor i Stryn og avdelinger rundt om i landet. «Stiller opp for kjeden, og viser service og tilstedeværelse».

* Årets nykommer: Byggmester K. Susort AS fra Førresfjorden i Rogaland. «Har gått inn i kjeden med hud og hår, og tatt konseptet til sitt bryst fra dag én både når det gjelder innkjøp og bruken av tjenestene som er i kjeden».

* Årets lojalitetspris: Høyt og Lavt AS fra Hønefoss. «Bruker tjenester fra kjedekontoret, og har sterk økning i kjøpstall over avtaleverket med Byggeriet Norge».

– I en tid hvor økonomien er god, antall ansatte øker og oppdragene blir flere, er det viktig å huske at også konkurransen i bransjen hardner til. Under årssamlingen ville Idéhus derfor sette lagspill på dagsorden, sier Fornes.

I fjor bygde Idéhus nesten 340 boenheter og 40 hytter, noe som er rekord. Årets mål er å passere totalt 450. Nye forhandlere trenger ofte litt tid på å komme godt i gang, og Fornes legger ikke skjul på at målet vil være utfordrende å nå:

– Starten av 2017 har imidlertid vært kanonbra, så vi har absolutt tro på å få det til.

På samlingen ble det også arrangert en fagmesse der ulike Idéhus-leverandører presenterte nyheter.

– 22 leverandører stilte opp, og vi setter stor pris på jobben de gjør for oss hvert eneste år, sier Fornes.