– Statens vegvesen vil alltid ha behov for fleksibiliteten som innleie av konsulenter gir, men jeg er fornøyd med at pila nå peker i riktig retning, sier Terje Moe Gustavsen.

Statens vegvesen reduserte konsulentbruken

Statens vegvesen brukte 283 millioner kroner mindre til konsulenter i 2016 enn året før.

Totalt ble det i fjor kjøpt konsulenttjenester for 3.141 millioner kroner.

Beløpet gjelder bruk av konsulenter i forbindelse med utbygging og forvaltning av etatens om lag 10.000 kilometer riksveger. Dette kommer fram i årsrapporten for 2016.

Det er fylkeskommunene som dekker konsulentkjøp knyttet til investeringsoppgaver på fylkesveg. Ser man på riks- og fylkesveger samlet, er det totalt i 2016 kjøpt konsulenttjenester for 3.770 millioner kroner. Dette er en reduksjon på om lag 150 millioner kroner sammenlignet med året før, eksklusiv prisstigning. 85 prosent av kjøpene gikk til vegformål, og dette dreier seg i hovedsak om bistand til planlegging og prosjektering.

- Reduksjonen kommer som følge av at vegdirektør Terje Moe Gustavsen i 2016 innførte skjerpede krav til styring av tjenestekjøp, melder vegvesen.no.

– Statens vegvesen vil alltid ha behov for fleksibiliteten som innleie av konsulenter gir, men jeg er fornøyd med at pila nå peker i riktig retning, sier Gustavsen.