Heidi Finstad, administrerende direktør i Treindustrien, Roar Voll, daglig leder i Alvdal Skurlag og Sigbjørn Johnsen, Fylkesmann i Hedmark under åpningen av Royal Alvdal Hall.

Det satses på fremtiden i norsk treindustri

– Norsk treindustri er i en rivende utvikling. Markedet for nye, industrialiserte løsninger er sterkt økende og produsentene satser offensivt for å møte fremtiden, sier administrerende direktør i Treindustrien Heidi Finstad.

Hun var onsdag tilstede på den offisielle åpningen av Alvdal Skurlag sitt nye anlegg Royal Alvdal Hall.

Det fullautomatiske impregneringsanlegg er blant de mest miljøvennlige i Norge og kjører 24/7 med en kapasitet på 5.000 kvadratmeter terrassebord og 5.000 kvadratmeter utvendig kledning i døgnet.

Bygget på 4.100m2 gulvareal er ført opp med veggelementer av heltre fra Alvdal Skurlags egen fabrikk i Vingelen.

– Denne satsingen viser at norsk treindustri virkelig satser offensivt og har fokus fremover. Økt industrialisering og automasjon er en viktig del av løsningene vi trenger for grønn konkurransekraft, sier Finstad i en pressemelding fra Treindustrien.

Daglig leder i Alvdal Skurlag Roar Voll har planer om å vokse.

– Vi økte omsetningen med 20 prosent i fjor og har startet bra i 2017. Nå investerer vi for fremtida, sier Voll.

Bedriften har også store ambisjoner innen elementbygg i tømmer med vekt på standardiserte løsninger for flere markedssegment.

Finstad legger til at satsingen i Alvdal er en del av en positiv trend i norsk treindustri der innovasjon er drivende faktor. Hun viser blant annet til planene Stangeskovene, Hunton og Massiv Lust lanserte tidligere i år om å gå sammen om produksjon av massivtre i det nye selskapet Nordisk Massivtre AS.

Gausdal Bruvoll og Bergene Holm satser offensivt på overflatebehandling og Moelven skal være med å bygge verdens høyeste trehus – Mjøstårnet i Brumunddal.

– Graden av ferdigstillelse øker i norsk treindustri og byggenæringen generelt med økt fokus på produkter som gir effektive byggeprosesser. Disse løsninger baner vei for bruk av tre i alle typer bygg, sier Finstad.