Prosjektleder Bypakke Grenland

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7600 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region sør
FylkeTelemark
StedSkien
Søknadsfrist18.05.2017

Ved Statens vegvesen Region sør er det ledig stilling som prosjektleder for utbygging av Bypakke Grenland.

Bypakkene er et viktig satsingsområde for Statens vegvesen. Vi trenger deg som prosjektleder for ivareta denne satsningen. Du blir en del av et stort prosjektmiljø der mange faggrupper bidrar til de beste løsningene. Helhetsperspektivet er alltid sentralt hos Statens vegvesen.

Prosjekt Bypakke Grenland skal ivareta en rekke kommunale, fylkeskommunale og statlige investeringsprosjekter i Grenland. Vi søker i den sammenheng en dyktig og engasjert prosjektleder.

Prosjektleder skal lede faglig utfordrende investeringstiltak i Grenlandsområdet. Bypakke Grenland er et samarbeidsprosjekt mellom Telemark fylkeskommune, Skien, Porsgrunn og Siljan kommuner og Statens vegvesen. Hensikten med Bypakka er å bidra til å gjøre Grenland til en mer attraktiv region å bo og arbeide i, med en miljøvennlig areal- og transportplanlegging som virkemiddel.

Den totale ramme pr. 2013 for prosjektporteføljen i Bypakke Grenland er kr. 2,7 mrd. Av dette skal kr. 1,5 mrd. brukes til kollektiv-, sykkel-, gange-, nærings- og bymiljøtiltak. Prosjektleder vil få hovedansvaret for gjennomføringen av aktuelle prosjekter i Bypakke Grenland.

I tillegg til prosjekter i Bypakke Grenland, er det under vurdering å legge flere prosjekter under enhetens ansvar, og der disse er lokalisert til i hovedsak Grenland.

Prosjektets antatte årlige budsjett vil være på om lag 100 millioner kroner. Det er pr. d.d. 3- 4 årsverk knyttet til prosjektet i tillegg til prosjektleder.

Stillingen er lokalisert i Skien.

Viktige oppgaver som er tillagt stillingen:

  • Lede arbeidet med gjennomføring av de prosjektene i Bypakke Grenland som vegvesenet får ansvar for. Dette omfatter alt fra reguleringsplan til gjennomføringen.
  • Lede arbeidet med overordnet planlegging.
  • Samarbeid internt med våre faggrupper/-miljøer (regionalt og lokalt)
  • Samarbeid med eksterne for gjennomføring av prosjekter
  • Sørge for god prosessflyt
  • Rapportere til prosjekteier (avdelingsdirektør eller den han bemyndiger)

Prosjektleder inngår i vegavdelingens ledergruppe.

Stillingen innebærer personal- og budsjettansvar.

Kvalifikasjonskrav:

Du har ingeniørutdanning eller annen relevant utdanning fra universitet eller høgskole, min. 3 år. Omfattende og relevant erfaring fra prosjektledelse eller aktuelle fagområder kan kompensere for manglende formell utdanning.

Erfaring fra prosjektledelse vil bli tillagt vekt. Det vil være en fordel om du er kjent med anskaffelsesregelverk og gjennomføring av veg- eller byggeprosjekter.

Vår nye prosjektleder må ha en sterk gjennomføringsevne og pådriverrolle, ha gode samarbeidsevner og evne til å skape engasjement og eierskap hos alle aktører i prosjektet.

Evne til å håndtere mange og kompliserte prosesser og erfaring fra større samfunnsprosjekt vil bli vektlagt.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi at den godkjennes av NOKUT ( www.nokut). Dokumenter skal være oversatt til norsk.

Statens vegvesen kan tilby:

  • En jobb med mening å kunne gå på jobb for et bedre samfunn, samt delta i kampen for å oppnå 0 drepte og hardt skadde i trafikken.
  • Etatens lederutviklingsprogram og gode muligheter for faglig påfyll
  • Medlemskap i Statens pensjonskasse
  • Fleksitid og gode ordninger for avspasering
  • En arbeidsplass med stor takhøyde, med mye moro og spennende arbeidsoppgaver.

Lønn fastsettes etter nærmere avtale i henhold til Statens vegvesens lønnspolitikk.

Statens vegvesen er opptatt av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile befolkningen. Vi oppfordrer alle som er kvalifisert, til å søke jobb hos oss. Vi har som mål å tilsette flere kvinner i lederstillinger.

Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.

Stillingen krever at du er sikkerhetsklarert eller du kan bli det.

For mer informasjon om stillingen, ta kontakt med avdelingsdirektør Tore Kaurin på telefon 90725234.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om din søknad kan bli offentliggjort selv om du har bedt om unntak fra offentlig søkerliste. Du vil i så fall bli varslet om dette.

Søk her

Vis flere stillinger: