Administrerende direktør i Volvo Maskin, Gunnar Thorud (til venstre), og pr- og eventansvarlig Torstein Magelssen i Volvo Norge, har beholdt humøret selv om det snødde tett da Volvo Anleggsdager åpnet mandag.

Snødde bort på Gardermoen

Mandag åpnet Volvo Anleggsdager med snøkaos, og mange av de inviterte kundene rakk ikke frem på grunn av blant annet problemer med flytrafikken.

– Det var en laber stemning i Volvo-gjengen da vi møtte opp her på Hovinmoen mandag morgen. I løpet av dagen skal vi ha et krisemøte for å legge planer dag for dag resten av Anleggsdagene, sier pr- og eventansvarlig i Volvo Norge, Torstein Magelssen til Byggeindustrien.

– Trist

Volvo skal være på Hovinmoen ved Gardermoen i 14 dager, og de første åtte dagene er avsatt til inviterte kunder fra hele landet.

– Tirsdag skal kunder fra Vestlandet besøke oss, men værsituasjonen kan jo forandre på det. Folk har jobbet durabelig for å få på plass alt nødvendig utstyr, lastebiler og maskinpark, og så snør vi helt bort. Det er trist, men vi må løse situasjonen fortløpende så godt det lar seg gjøre, sier Magelssen.

Han forteller at de to siste dagene av eventet, kan alle som har lyst komme for å teste maskiner og lastebiler.

– Ja, den 5. og 6. mai blir det åpent hus, og dessuten har vi invitert elever fra videregående skoler i Oslo og Akershus halve dagen den 5. mai. Dagen etter pakkes alt ned, for så å fraktes til Romania og anleggsdager der nede, sier Magelssen.

Verdenspremiere

Noe av det Volvo Maskin viser frem under Anleggsdagene på Gardermoen, er den nye G-serien dumpere og 80-tonns graveren EC750EL. Også Load Assist på hjullastere presenteres, i tillegg til at anleggsvalsen SD16OB har verdenspremiere.

– På G-serien til dumperne er det foretatt endringer på girkassen. Dette gir høyere kjørehastighet og lavere forbruk. Serien har videre dumpassist, og hellingsgraden kan stilles inn. Serien har også fått hillassist, sier salgsdirektør David Kristianslund til Byggeindustrien.

Han beklager at været har skapt en vanskelig start for Anleggsdagene, men tror ikke at dagene blir flyttet til mai neste gang.

– April er en risiko når det gjelder været, men dette er nok en risiko vi må leve med. Nå håper jeg at været bedrer seg resten av perioden her oppe, sier Kristianslund, og får følge av administrerende direktør Gunnar Thorud i Volvo Maskin.

– Vi lar oss ikke stoppe av litt ruskevær, smiler Thorud.