Illustrasjon: Blakstad Haffner arkitekterIllustrasjon: Blakstad Haffner arkitekterIllustrasjon: Blakstad Haffner arkitekter

Blakstad Haffner arkitekter vant stort Kina-prosjekt

Blakstad Haffner arkitekter var vunnet kontrakten om å tegne en stor vitenskapspark i Lishui/ Nanjing.

Blakstad Haffner arkitekter har over lengre tid pleid kontakt med kinesiske kontakter som ledd i en internasjonaliseringsstrategi.

– Vi var først fire aktører som utformet forslag. Det ble så foretatt en presentasjon sent i Februar der vi gikk videre i konkurranse med britiske BDP - et av Storbritannias største plan og arkitektkontor. Vi har nå vunnet prosjektet på om lag 250.000 kvadratmeter, sier arkitekt Erlend Blakstad Haffner i en melding.

Han forteller at konsept legger stor vekt på fellesfunksjonene i anlegget, på betydningen av å generere uformelle møteplasser som et viktig ledd i innovasjonsprosesser og på gode utvendige fellesarealer fremfor privatiserte områder.

- Prosjektet er videre svært miljørettet, der ekspertise er hentet inn fra norske Gether AS. I bedømmelsen av prosjektet ble særlig vårt fokus på miljø og fellesskapet vektlagt som utslagsgivende for vår seier. Vårt fokus på samfunnsbyggende prosjekter og gjenreisingen av Utøya var en viktig referanse for tildelingen av oppdraget i Kina, tror arkitekten.

Arkitekt MNAL Bjørn Cappelen, som i sin tid var ansvarlig arkitekt for Telenor på Fornebu, var prosjektleder på konkurransen, og tok med erfaringene fra Telenors arbeidsplassløsninger inn i prosjektet.

- Vi synes det er særlig gledelig at det var den norske modellen for arbeidsliv med individet i sentrum og organiseringen rundt dette som ga oss seieren, avslutter Blakstad Haffner.