Nittedal kommue skal bygge to nye skoler og prosjektene er nå kunngjort på Doffin. Foto: Nittedal kommune

Nittedal kommune ute med to store skoleprosjekter

Det er stor aktivitet i eiendomsforetaket i Nittedal kommune for tiden, og de to første store prosjektene av flere det kommende året, er nå kunngjort på Doffin.

Nittedal Ungdomsskole på Rotnes skal rives, og en helt ny moderne skole for 550 elever skal bygges på samme tomt.

I tillegg skal det bygges en ny stor barneskole for 700 elever på Elvetangen i Hakadal. I tilknytning til denne skolen skal det også bygges en idrettshall med tribunekapasitet for 300 personer og svømmehall som begge skal integreres med både skole og eksisterende idrettsanlegg som ligger på Elvetangen.

Kommunen har besluttet å gjennomføre de to prosjektene som to enkeltstående samspillsentrepriser med samspill i både forprosjektfasen og gjennomføringsfasen. Dette innebærer at prosjektene etter kontraktsinngåelse vil foregå i 2 hovedfaser. Kontraktene gjennomføres etter prinsippet om åpen bok.

Fase 1 (samspillsfasen) strekker seg fra kontraktsinngåelse til og med omforent forprosjekt, og gjennomføres i samspill med honorering etter medgått tid. Denne fasen planlegges med oppstart høsten 2017. Fase 2 (Utførelsesfasen) fra detaljprosjektering til og med ferdig prøvedrift gjennomføres som en incitamentskontrakt og er planlagt med oppstart i 2. kvartal 2018 Begge prosjektene skal stå ferdig til skolestart høsten 2020.

Begge prosjektene har høye miljø- og energiambisjoner, og vil bruke miljøsertifiseringsverktøy BREEAM-NOR som verktøy for å sikre at kommunens miljøambisjoner blir gjennomført.

Det kommende året skal det også kunngjøres en konkurranse om bygging av nytt helsehus som skal ligge ved Rotnes. I tillegg er det også utlyst en konkurranse hvor kommunen inviterer konsulentteam innen arkitektur og plan til et honorert parallelloppdrag for å få kreative og realistiske innspill til en helhetlig utvikling av nye Nittedal sentrum til et attraktivt og klimavennlig møtested for hele kommunen.