Godøytunnelen. Foto: Knut Opeide / Statens vegvesen

Utbedring av tre tunneler ute på anbud

Statens vegvesen har utlyst konkurranse for utbedring av Ellingsøytunnelen, Valderøytunnelen og Godøytunnelen i Møre og Romsdal.

Kontrakten vil bli inngått i august, og vil bli tildelt den entreprenøren som har det beste forholdet mellom pris og kvalitet, skriver Vegvesenet i en melding på sine nettsider.

Entreprenørene skal, i tillegg til pris, beskrive sine løsninger på gjennomføring, bemanning og byggetid. Her har entreprenøren mulighet til å foreslå egne løsninger og forbedringer, samt påvirke byggetiden, skriver Vegvesenet videre.

Oppstart er planlagt til månedsskiftet oktober/november i år.

Arbeidet i Ellingsøy- og Valderøytunnelen består hovedsakelig av oppgradering av elektrotekniske installasjoner og sikkerhetsutrustning som for eksempel bedre lys, flere ventilatorer, videoovervåkning og høyttalere. Det skal sprenges sju nisjer i tunnelene for å gjøre plass til tekniske rom og nye havarilommer. Det er også en god del av arbeidet som skal gjøres i tunnelrampene til Flatholmen som ikke er oppgradert tidligere.

For Godøytunnelen skal eksisterende elektrotekniske installasjoner, sikkerhetsutrustning og vann- og frostsikring rives og fjernes, og det skal etableres nye anlegg tilsvarende det som monteres i Ellingsøy- og Valderøytunnelene. Det skal sprenges tre nye nisjer for havarilommer og tekniske rom, skriver Vegvesenet.