Dette blir fokus i årets Batimat

Den store byggevaremessen Batimat arrangeres i Paris fra 6. til 10. november i år. Her blir det blant annet tre utstillinger som tar for seg sentrale utfordringer for byggenæringen.

Det skriver Batimat i en pressemelding denne uken.

Hvert annet år presenterer le Mondial du Bâtiment de tre messene Batimat, som omfatter byggevarer, Interclima+Elechb, som konsentrerer seg om energieffektive byggemetoder, og Idéobain, som fokuserer på baderom. I fjor var det 2.436 utstillere i den store trippelmessen.

De tre messene skal i år rette fokus mot tre hovedkategorier, heter det i pressemeldingen:

1. Forstå bransjens fundamentale forandringer

Ny organisering av utstillingshallene, med seks definerte og interaktive fagområder.

Spesialisert informasjon før, under og etter messen.

En egen blogg og månedlige nyhetsbrev fra messene vil forklare trender og forandringer i byggesektoren, konsentrert om fem temaer: Komfort og energi i service-sektoren, levende baderom og interiører, bærekraftig konstruksjon, morgendagens bygninger, og perspektiver i arkitekturen.

2. Finne løsninger for nye bruksområder og beboernes forventninger

«Hubs des Solutions» er enheter ved inngangen til utstillingshallene, der eksperter presenterer samlete løsninger for å møte forventningene til designere, entreprenører, operatører og brukere.

Faglige foredrag blir organisert i tematiske sesjoner, der hensikten er å holde de besøkende orientert om aktuelle forhold som angår næringen. Prosjekteiere og entreprenører blir invitert til å delta og dele viktige erfaringer.

Tekniske workshops vil forklare nye reguleringer og diskutere realistiske løsninger.

3. Ta i bruk innovasjoner og teknologi

Det blir arrangert presentasjoner av vinnerproduktene fra Innovation Awards. Resultatene av konkurransen blir offentliggjort 18. september.

Guidete rundturer vil gi besøkende innsikt i spesielle emner via et bredt utvalg av konkrete eksempler, presentert av utstillernes tekniske ledere.

Egne programmer for fagfolk med spesielle interesser, tar sikte på å gå rett på sak innenfor enkelte emneområder.

4. Gjøre forretninger med hele Frankrike og utenfor

De franskspråklige deltakerlandene tilbyr møter med politikere og embetsmenn fra 84 stater og regjeringer (forretningsmøter med alle prosjekteiere fra franskspråklige land, konferanser og lignende).

«The International Business Club» tilbyr møter og andre opplegg.

– I 2017 vil Interclima+Elechb, Idéobain og Batimat nok en gang bli arena for verdens mest omfattende utvalg av bygningssektorens innovasjoner og løsninger, kombinert med demonstrasjoner og seminarer. Utstillingene gir alle fagfolk en unik mulighet til å komme sammen i en business-vennlig atmosfære, der de kan studere og respondere på de utfordringer som møter bygningsbransjen i tiden fremover. Jeg vil takke alle som har hjulpet oss med å gjøre Mondial du Bâtiment til en verdig markering av bransjens nye giv, uttaler direktør for Mondial du Bâtiment, Guillaume Loizeaud.