På Hagemessen kan publikum lære å binde sin egen blomsterbukett av Finn Schjøll. Bildet er fra fjorårets messe. Foto: Ole Petter Opøien

Lær blomsterbinding og få tips om våronna av Finn Schjøll

Hele Norges Blomster-Finn skal holde foredrag om våren og lære bort noen av sine ferdigheter i blomsterbinding på Hagemessen.

Finn Schjøll er en fast gjenganger på Hagemessen, og i år skal han holde foredraget «Vær beredt – våren er her» på scenen hver dag. I tillegg holder han kurs i blomsterbinding på standen til Finn Schjøll Blomster i hall D.

– Jeg har lyst til å lære bort hvordan folk kan lage en liten bukett, samtidig som de gjør noen hyggelig og annerledes, sier Finn Schjøll til hage.no

De som er interessert, må melde seg på ved personlig oppmøte på standen. Det blir kjørt flere kurs daglig, slik at flest mulig skal få mulighet til å delta. Deltakerne betaler for materialene og får med seg buketten når de er ferdige.

Den viktige våronna

I tillegg skal den folkekjære blomsterdekoratøren ha daglige foredrag, hvor han snakker om den viktige våronna i hagen.

– Hvis du gjør våronna skikkelig, er halve jobben gjort. Det er utrolig morsomt å gjøre hagearbeid om våren, for alt er jo synlig. Det er som å vaske opp… Når du er ferdig, så er det ryddig og pent. Vi skjønner jo at ugresset må bort. Hvis du fjerner ugresset tidlig, slipper du billig utover sommeren, sier Schjøll.

Hans råd er å gjøre hagearbeidet jevnt og trutt – og grundig.

– Våronna er høstonnas mor. Og høstonna er våronnas mor. Alt henger sammen. Hvis du gjør høstonna skikkelig, slipper du også billigere unna om våren, sier han.

Kunnskap og inspirasjon

Schjøll ser frem til årets hagemesse. Og han har en klar oppfordring til folk som ennå ikke har bestemt seg for hva de skal bruke vårhelgen til.

– Sitter du og lurer på om du skal gå på Hagemessen, har jeg ett råd: Det er ikke noe å lure på, det er der det skjer denne helgen. Har du lyst på ferske boller, går du ikke og kjøper frosne!

Selv synes han det beste med Hagemessen er å møte alle hageentusiastene.

– Det morsomste er å møte mennesker som er litt som en selv, som er litt gærne. Og så gleder meg rett og slett til å møte hagegleden, og til å møte forventningen til våren og det som skal komme. Det er noe utrolig optimistisk over det, sier Schjøll.

Han legger også til at det er mye god kunnskap å høste på messa disse dagene.

– Blant alle utstillerne er det utrolig mange som er veldig dyktige og entusiastiske. Og det beste av alt: Her får du masse god inspirasjon og gode råd, som er gratis, avslutter han.