Leder Bygg og Marked

Norsk Treteknisk Institutt er treindustriens bransjeforskningsinstitutt og har Norges ledende fagmiljø innen tre og trebruk. Gjennom forskning, innovasjon, utvikling, dokumentasjon og kunnskapsformidling skal vi bidra til konkurransedyktige løsninger i tre. Vi er 34 medarbeidere og har en omsetning på ca. 45 mill. kroner.
Treteknisk er en frittstående forskningsforening som eies av ca. 130 medlemsbedrifter. Virksomheten ble etablert i 1949 som et bransjeforskningsinstitutt for treindustrien i Norge.

Instituttet er på utvalgte områder i den internasjonale forskningsfronten og arbeider med nasjonale og internasjonale forskningsprosjekter. Sentralt står målrettet arbeid med FoU-prosjekter for industrien. Nye rammebetingelser for forskning innebærer endret fokus i forhold til finansiering av FoU prosjekter med eller uten offentlig finansiering, og er et sentralt område å videreutvikle. Likeledes er direkte samarbeid med industrien sentralt for å finansiere forskningsprosjektene.
Treteknisk har kompetanse fra produksjon av trelast til anvendelse, behandling og bruk av tre i bygninger og andre konstruksjoner. Instituttets egne laboratorier på Gaustad dekker de viktigste fagområdene. Instituttet er akkreditert av NA etter ISO 17025 og ISO 17065.

FirmaNorsk Treteknisk Institutt
FylkeOslo
Søknadsfristsnarest

Treteknisk skal videreutvikles både kommersielt og faglig. Instituttet skal være det ledende forskningsinstituttet for sine samarbeidspartnere i et marked i rivende utvikling. Byggebransjen er midt i det grønne skiftet. Miljøvennlige og konkurransedyktige løsninger i tre skapes gjennom forskning og utvikling via dyktige kollegaer som skal skaffe og løse oppdragene i tett samarbeid med teamet opp mot entreprenører, rådgivere og byggherrer. Som avdelingsleder vil din evne til å lede og videreutvikle kommersiell tenkning og handling hos topp kvalifiserte medarbeidere innen rådgivning og forskning være viktig for å lykkes.

Du er forretningsmessig anlagt, ser muligheter, er klok og dyktig på å bygge nettverk og skape allianser mellom forskning, forretning og ikke minst mellom mennesker og organisasjoner. Du har god forståelse for både marked og økonomi. Som avdelingsleder Bygg og marked har du lyst, kompetanse og engasjement til å anvende din kommersielle erfaring for å utvikle en kunnskapsvirksomhet i omstilling.

Hovedoppgaven er å bidra til utvikling og finansiering av konkurransedyktige produkter og løsninger i tre gjennom:

  • Innovasjon og utvikling av nye byggeløsninger i tre
  • Utvikling av industrielle prosesser i hele verdikjeden
  • Standardisering og dokumentasjon
  • Utvikling av digitale løsninger
  • Bredt samarbeid med andre forskningsmiljøer, treindustri, entreprenører og rådgivere

Kvalifikasjoner:

  • Kommersielt fokus med operativ erfaring i å skape forretningsmessige og faglige samarbeid
  • Bransjekunnskap, erfaring fra byggebransjen, entreprenør og/eller byggherre/ rådgivende virksomhet
  • Solid erfaring fra markedsorientert endringsledelse
  • Kjennskap og forståelse for byggebransjen
  • Strukturert, målrettet og analytisk med god evne til å følge opp og styre prosjekter
  • Gode kommunikasjonsevner, skriftlig og muntlig både på norsk og engelsk
  • Positiv, klok og tydelig relasjonsbygger som evner å få folk med
  • Høyere utdanning innen relevant fagområde

Vi tilbyr:

Treindustrien, både i Norge og internasjonalt, er i en sterk utvikling, likeledes er mulighetene for anvendelse av tre som materiale. For å kunne tilpasse seg nye og endrede markedsmuligheter har forskning og utvikling for bransjen stor betydning. Treteknisk skal være en sentral spydspiss i dette.

Stillingen rapporterer til adm. direktør og sitter i ledergruppen. Den innebærer budsjett- og resultatansvar for de aktuelle områder. Du har lederansvar for 4 kollegaer i dag, men vi har ambisjoner om at avdelingen skal vokse. Ledergruppen består i tillegg til adm.dir. av leder administrasjon og ledere for de tre fagavdelingene.

Treteknisk er en kunnskapsorganisasjon med mange dyktige medarbeidere som du vil få anledning til å lede og utvikle videre. Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser og et spennende samarbeid med mange aktører i en bransje som har både utfordringer og stort potensiale.

Treteknisk holder til i Oslo ved Forskningssentrene på Gaustad/Blindern.

For ytterligere informasjon om stillingen, se www.bonesvirik.no eller kontakt Hedevig Stang Castberg: 952 29 860 eller Christine Finset 920 10 731 hos searchselskapet Bønes Virik AS.

Søk på stillingen her

Vis flere stillinger: