Sandnes Havn blir en del av Forus-samarbeid. Foto: Sandnes Havn

Sandnes havn til Forus-samarbeidet

Sandnes Havns nye lokasjon skal gjøre det enklere for Forus-virksomheter å velge sjøtransport. Nå etablerer havnen også et stort lagertilbud på Forus og trer inn som deltaker i Forus-samarbeidet.

- Forus har fått egen havn og vi har kommet nærmere motoren i regionen. Vi synes det er naturlig å støtte Forus-samarbeidets viktige arbeid med å synliggjøre området som attraktiv bedriftslokasjon, sier havnesjef Thor Thingbø i en pressemelding.

Totalleverandør av logistikktjenester
I fjor høst flyttet Sandnes Havn fra Sandnes sentrum og samlet virksomheten på Somaneset ved Forus. Målet er å være et miljøvennlig, fremtidsrettet og effektivt logistikknutepunkt for næringslivet på Forus og resten av regionen.

Havnen består av 900 meter kai og totalt 60.000 kvm eiendom, hvorav 9.000 kvm bygg og store utearealer som brukes til blant annet lagerhotell. Det vil i løpet av 2017 bli bygget 2.800 kvm nye lagre.

Lagerhotell på Forus
Nå etablerer også havnen et stort utendørs lagerhotell på Forus. Sandnes Havn har leid en tomt på 24 mål av Forus Næringspark sentralt på Forus.

I tillegg til Sandnes Havn består Forus-samarbeidet av Seabrokers Eiendom, IKM Eiendom, DNB Næringseiendom, FORTIN AS, Forus Parkering AS, 2020park, Høgevoll, Base Property, Kanalsletta Utvikling, Tjelta Eiendom, Tvedtsenteret, Norwegian Property, Forus Næringspark, Trallfa Eiendom og Brødrene Kverneland Eiendom.