Illustrasjonsfoto

Rapport: Aaltvedt Betong betalte for all sand til en riktig pris

En granskningsrapport fra Skien kommune frikjenner Aaltvedt Betong for å ha gjort noe galt i forbindelse med uttak av sand på et kommunalt uttak.

Saken ble tatt opp av NRK i slutten av februar i år og dreier seg om en avtale Aaltvedt Betong gjorde med Skien lufthavn om fjerning av en ås som sperret for sikten på flyplassen. Det ble hevdet at Aaltvedt hadde tatt ut for mye masse og ikke betalt markedspris for denne sanden. Samtidig ble det satt søkelys på at den daværende næringssjefen i Skien kommune satt i bedriftens styre.

Onsdag presenterte Skien kommune en granskningsrapport de selv hadde bestilt fra BDO, og rapporten slår fast at Aaltvedt Betong ikke har gjort noe galt.

- BDO konkluderer med at det er fakturert for alt som er tatt ut. Ved inngåelse av avtalen var prisen 4 kroner. Det var under markedspris, fordi det skulle fjernes masse for å komme til sanden. Senere ble prisen 11 kroner. Dette var markedspris eller over dette, opplyste Skien-rådmann Ole Magnus Stensrud på en pressekonferanse onsdag ifølge Telemarksavisa.

- Det er et godt stykke fra disse konklusjonene i kommunens granskning til de udokumenterte påstandene NRK Telemark gikk ut med i februar, og som var starten på en omfattende mediedekning og debatt. Disse udokumenterte påstandene som nå er tilbakevist som feilaktige, fikk blant annet profilerte politikere i Skien kommune til å gå langt i å antyde korrupsjon og snusk, sier daglig leder Egil Aaltvedt i Aaltvedt Betong i en pressemelding.

- Selv om vi i Aaltvedt Betong AS var trygge i vår sak fra første stund, er vi i dag glad for at hver og en av disse uriktige påstandene nå er ettertrykkelig tilbakevist som feil, legger han til.