Direktør for Bane i HR Prosjekt, Malin Bryntesson og Daniel Tran Huynh i Bane Nor. Foto: HR Prosjekt

HR Prosjekt fikk Follobane-kontrakt

Bane Nor har engasjert HRP til å lede arbeidet med bygging, plattform og undergang på nye Ski stasjon. Dette er et delprosjekt av Follobanen.

Bane Nor har engasjert en innleid ressurs fra HR Prosjekt som del av Follobanens prosjektteam på Ski. Delprosjektet følger opp kontrakten for bygging av plattformer og undergang for nye Ski stasjon.

Direktør for Bane i HRP, Malin Bryntesson og Daniel Tran Huynh i Bane Nor har signert på kontrakten for oppdraget, og i HRP er det senior prosjektleder Tore Holte som skal ha ansvar for oppdraget, melder HR Prosjekt i en pressemelding.

Hele delprosjektet av Follobanen på Ski omfatter arbeid på den 1,5 km lange dagstrekningen mellom Langhus og Ski og bygging av nye Ski stasjon. På dagstrekningen nord for Ski oppgraderes den eksisterende Østfoldbanen og det bygges tunnelportaler, forbindelsesspor øst og vest, beredskapsplasser, støyskjermer m.m.

Det er det spanske selskapet Obrascón Huarte Lain S.A. som utfører arbeidene med denne delen av Follobaneprosjektet, på oppdrag fra Bane Nor som er byggherre.

Arbeidene i Ski er planlagt ferdig i 2020.