Illustrasjon: Clouds Architecture StudioIllustrasjon: Clouds Architecture StudioIllustrasjon: Clouds Architecture StudioIllustrasjon: Clouds Architecture StudioIllustrasjon: Clouds Architecture StudioIllustrasjon: Clouds Architecture StudioIllustrasjon: Clouds Architecture Studio

Denne svevende skyskraperen skal strekke seg ut i stratosfæren

Analemma Tower skal ikke bare ruve over alle andre bygg på jordkloden. Denne skyskraperen flyr over dem.

Se video i bunnen av artikkelen.

Illustrasjon: Clouds Architecture Studio

Det høyeste punktet på det foreslåtte prosjektet AnalemmaTower er 32.000 meter over bakken, og det høyteknologiske tårnet skal forankres til en asteroide i en tvungen bane rundt jordkloden. Asteroiden skal ligge omtrent 50.000 kilometer fra jordens overflate, og skal holde tåret med supersterke kabler som vi ennå ikke har teknologien til å utvikle.

Clouds Architecture Office har siktet himmelhøyt med ideen.

– Gjennom historien har menneskeheten vært i stand til å påvirke miljøet i økende skala. I dag blir aktiviteten vår registrert på globalt nivå, så hvorfor ikke designe på et planetært nivå? uttaler studioet.

Det å fange en asteroide stor nok til å bære prosjektet har aldri før blitt prøvd, men Rosetta-ekspedisjonen som Den europeiske romfartsorganisasjonen ESA gjennomførte i 2014, viser at vi kan lande på en asteroide i fart. NASA har samtidig planer om å fange og styre en asteroide i 2021.

Ved hjelp av asteroidens bane rundt jorden skal Analemma Tower reise i en åttetallsformet sløyfe mellom den nordlige og vestlige halvkule, med New York som en slags base på landjorden. Arkitektkontoret foreslår likevel at tårnet bygges i Dubai, grunnet lavere konstruksjonskostnad og utbyggere med fremtidsfokus.

Tårnet skal etter planen hente energi fra solcellepaneler i rommet, med 24 timers sol og uten filtrering. Vann skal høstes fra luften rundt, og så resirkuleres i et semilukket system.