Vegard Stake Laengen og Daniel Hoelgaard i fjorårets sykkel-VM i Qatar. Til høsten går mesterskapet i Bergen. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Skrur opp leien under sykkel-VM i Bergen

Flere bergensere prøver å tjene opptil 100.000 kroner på å leie ut boligen under høstens sykkel-VM.

Flere av hotellene i byen har allerede skrudd opp prisene under arrangementet, og nå følger de private utleierne etter, skriver Bergens Tidende.

En leilighet som vanligvis koster 8.000 kroner å leie for åtte dager, ligger ut på nettet til ti ganger den vanlige prisen. 28 kvadrat på Nøstet er priset til 56.300 kroner i løpet av de åtte dagene mesterskapet pågår. vanligvis går den for 1.152 kroner døgnet på Airbnb. Avisen har funnet en rekke tilsvarende eksempler og snakket med en utleier som har lagt seg på en døgnprisen på 13.500 kroner eller drøyt 100.000 for den som vil være i byen under hele arrangementet.

– Er man åtte personer, blir det ikke så ille. Men ja; det høres i utgangspunktet mye ut.

En utleier sier folk forholder seg ulikt til utleie under VM. Noen prøver lykken og håper på en høy pris, mens andre er mindre opptatt av profitt og tenker mer på folkefesten, tror Jacob Mørch.

– Det er ikke ulovlig å ta seg godt betalt. Det vil alltid være enkeltpersoner som priser seg til det ekstreme, men det vil du finne i alle byer under arrangementer, sier Harald Riisnæs, som har koordineringsansvaret for hotellinnkvarteringen under sykkel-VM.

Så gjenstår det å se om noen napper på de prisene som ligger ute.